�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Když šlehaèka nabývá kyselé chuti |
Autor: red. Datum vyd�n�: 28.03.2022 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=6826 |
Mnohý cukráø zajisté pøišel do rozpakù, když mu zkyslo vìtší množství smetany a nedalo se pøesnì zjistit, zda smetana již byla nakyslá když ji obdržel od dodavatele. Smetana bývá nìkdy v poèáteèním stavu zkysnutí, aniž je to možné chutí zjistit. |
Jak se napraví šlehaèka, když je trochu nakyslá? Mnohý cukráø zajisté pøišel do rozpakù, když mu zkyslo vìtší množství smetany a nedalo se pøesnì zjistit, zda smetana již byla nakyslá když ji obdržel od dodavatele. Smetana bývá nìkdy v poèáteèním stavu zkysnutí, aniž je to možné chutí zjistit. Abychom mohli zjistit, zda je smetana nezávadná, dáme do sklenièky trochu našlehané smetany a polijeme ji trochou vinného lihu. Je-li smetana nezávadná, obojí se spojí a smíšenina zùstane hladkou. V pøípadì, že je smetana již i v poèáteèním stavu zkysnutí, srazí se a nesmísí se s vinným lihem. |
Vytisknuto dne 08.11.2024 ze serveru |