�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Vnoce po Tosknsku

Autor: red.
Datum vyd�n�: 13.12.2021
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=6790

Mouku s prkem na peen prosejeme a s ostatnmi surovinami vyhnteme do tsta.. Nechme pl hodiny odleet. Tsto upravme na tlouku 3 mm do tvaru s pravohlmi rohy a nakrjme na dlouh prouky na rozmr 2x7.

Suroviny - 50 ks

200 g špaldové plnozrnné mouky
½ balíku prášku na peení
100 g cukr mouka
100 g polotuného margarinu
2 ks loutku
100 g praených mandlí sekaných
1 PL mléka

Plnní
200 g tešnové marmelády
(pípadn libovolné)

Namáení
200 g kakaové dortové polevy


Píprava
Mouku s práškem na peení prosejeme  a s ostatními surovinami vyhnteme do tsta.. Necháme pl hodiny odleet. Tsto upravíme na tloušku 3 mm do tvaru s pravoúhlými rohy a nakrájíme  na dlouhé prouky na rozmr 2x7. Ty rozloíme na peící papír vloený na plechu a v pedeháté troub peeme pi 180 °C podobu 10 minut. Tyinky necháme zchladnout a spojíme marmeládou. Oba konce omoíme ve zmklé polev.


Vytisknuto dne 24.05.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku