�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Vnon poten

Autor: red.
Datum vyd�n�: 11.12.2021
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=6788

Zmkl mslo smchme s cukrem a medem (me bt i jin ne aktov, podmnka je aby byl med plynule tan). Ve rozmchme a ulehme do pny.
Pozvolna pidvme vejce a mchme tak dlouho, a se cukr zcela rozpust.

Suroviny pro 9 porcí
100 g másla
100 g cukru
30 g akátového medu
2 vejce
sl
2 PL Tuzemáku
1 L nastrouhané citronové kry
250 g mouky hladké
2 L prášku do peiva
50 g hoké okolády
30 g vlašských oech
150 g sušených datlí
60 g merukové marmelády

Postup
Zmklé máslo smícháme s cukrem a medem (me být i jiný ne akátový, podmínka je aby byl med plynule taný). Vše rozmícháme a ušleháme do pny.
Pozvolna pidáváme vejce a mícháme tak dlouho, a se cukr zcela rozpustí. Pidáme trochu soli, tuzemáku a nastrouhanou kru citrónu a vše dobe promícháme.
Promícháme mouku a prášek do peiva a vmícháme do máslové hmoty.
okoládu a oechy nasekáme na drobno a veteme do tsta.
Datle napaíme v sítu nad vroucí vodou, necháme odkapat a vypeckujeme. Nakrájíme na kostky a vmícháme do tsta.
Tsto vloíme do libovoln velkých kulatých otevíracích forem, které poteme máslem a poprášíme moukou. Formy naplníme tstem a vlhkou strkou zarovnáme.
Peeme v pedeháté troub pi teplot 175 °C (pi vzduchovém obhu 160 °C) na druhém podlaí odspodu asi 50 -55 minut. Stav vypeení zkoušíme devným dívkem.
Kolá necháme po vyndání z trouby trochu zchladnout, vyjmeme z formy a necháme v chladnjším míst do úplného zchladnutí.
Merukovou marmeládu za stálého míchání rozpustíme v hrnci do tekutého stavu. Rozpuštnou marmeládu protlaíme sítem a studený datlový kolá poteme. Vrch ozdobíme nkolika datlemi.


Vytisknuto dne 22.05.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku