�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Velikonoèní dort

Autor: Zdroj: Kuchaøka on-line (www.recepty.cz)
Datum vyd�n�: 05.04.2004
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=582

Ingredience: 140 g másla, 140 g mouèkového cukru, 140 g loupaných strouhaných mandlí, 70 g polohrubé mouky, sníh ze 3 bílkù, 1/2 prášku do peèiva

fiogf49gjkf0d

 
Ingredience: 140 g másla, 140 g mouèkového cukru, 140 g loupaných strouhaných mandlí, 70 g polohrubé mouky, sníh ze 3 bílkù, 1/2 prášku do peèiva

Na slepení: zavaøenina

Poleva:
3 žloutky, 150-200 g mouèkového cukru, kokosová mouèka, velikonoèní cukrová, èokoládová nebo želé vajíèka
  
 
Postup pøípravy: Máslo utøeme s cukrem, pøidáme strouhané mandle s moukou a práškem do peèiva. Nakonec do tìsta lehce zabalíme pevný sníh z bílkù. Tìsto nalijeme do menší dortové formy (vymazané tukem a vysypané kokosem nebo strouhankou). Peèeme zvolna ve støednì vyhøáté troubì. Vychladlý dort vyjmeme z formy, podélnì rozøízneme - možno i 2 x a namažeme zavaøeninou. Znovu složíme a celý dort polijeme žloutkovou polevou. Než poleva ztuhne posypeme kokosem a zdobíme bonbony - vajíèky. Nejlepší jsou želé vajíèka protože jsou barevná. Necháme ztuhnout, krájíme na øezy a zdobíme pøed podáváním šlehaèkou.

Zdroj: Kuchaøka on-line (www.recepty.cz)


Vytisknuto dne 09.10.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku