Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


Pastovitá glukóza

Autor: red.
Datum vydání: 9.7.2021
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=5755

Čokoládu nalámeme do hrnku a v horké vodní lázni rozpustíme. V jiné nádobě smícháme glukózu a rozvar a zahřejeme na teplotu 32 stupňů. Směs nalijeme na čokoládu, která má pokojovou teplotu a dobře rozmícháme.

Čokoládový dort je možné zdobit pastovitou glukózoudle přiložené receptury. Jako dortovou prémii přikládáme recept na Píseckou pochoutku.

Suroviny
454 g bílé čokolády
142 g glukózy
57 g cuker. rozvaru ( krystal + voda v poměru 1:1 přivést k varu a rozpustit a vychladit).

Postup
Čokoládu nalámeme do hrnku a v horké vodní lázni rozpustíme. V jiné nádobě smícháme glukózu a rozvar a zahřejeme na teplotu 32 stupňů. Směs nalijeme na čokoládu, která má pokojovou teplotu a dobře rozmícháme. Přikryjeme igelitem a necháme 24 hod. stát při pokojové teplotě. Druhý den propracujeme a modelujeme růžičky apod.

Písecká pochoutka

Ingredience:

Korpus: 6 vajec, 150 g cukru, 1 vanilkový cukr, 150 g polohrubé mouky, lžíce oleje
Náplň: 0,4 l želatiny, 0,75 l šlehačky, 150 g jahodového džemu, višňový kompot, citronová šťáva, červená potravinářská barva, žlutá potravinářská barva


Postup přípravy: Z uvedených surovin upečeme korpus (vejce vyšleháme s cukrem do husta, vmícháme olej a mouku). Vychladlý potřeme jahodovým džemem. Ušleháme 3 dcl šlehačky, vešleháme do ní 80 g džemu, trochu citronové šťávy a červenou potravinářskou barvu, přilejeme 2 dcl želatiny, zamícháme a natřeme na korpus, vychladíme. 3 dcl šlehačky ušleháme, přidáme citronovou šťávu, žlutou potravinářskou barvu, přilejeme 2 dcl želatiny, zamícháme, rozetřeme na předcházející vrstvu, opět dáme schladit. Ozdobíme zbylou šlehačkou a zavařenými višněmi


Vytisknuto dne 2.8.2021 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku