�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
|
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.
|
Oøíškový beránek |
Autor: Vencová Vlasta Datum vyd�n�: 30.03.2004 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=575 |
|
Ingredience: 200 g polohrubé mouky, 130 g mouèkového cukru, 80 g mletých oøíškù, 60 g tuku, 1 vejce, 1 žloutek, 1/2 prášku do peèiva, 1,5 dl mléka |
|
|
fiogf49gjkf0d
Ingredience: 200 g polohrubé mouky, 130 g mouèkového cukru, 80 g mletých oøíškù, 60 g tuku, 1 vejce, 1 žloutek, 1/2 prášku do peèiva, 1,5 dl mléka Postup pøípravy: Mléko, vejce, žloutek a tuk rozmixujeme. Vlijeme do mouky s práškem do peèiva, cukrem a oøíšky a promícháme. Vlijeme do vymazané a strouhanou houskou vysypané beránkové formy. Peèeme v mírnì vyhøáté troubì. Upeèeného beránka vyjmeme z formy až mírnì vychladlého. Pocukrujeme, místo oèí vpíchneme høebíèky, ozdobíme mašlièkou a položíme na plochý tác. Okolo zdobíme cukrovými vajíèky (bonbony). Mùžeme též celého beránka polít cukrovou nebo èokoládovou polevou.
Zdroj: Kuchaøka on-line (www.recepty.cz) |
|
Vytisknuto dne 14.10.2024 ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) Konec �l�nku |