�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Oøíškový beránek

Autor: Vencová Vlasta
Datum vyd�n�: 30.03.2004
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=575

Ingredience: 200 g polohrubé mouky, 130 g mouèkového cukru, 80 g mletých oøíškù, 60 g tuku, 1 vejce, 1 žloutek, 1/2 prášku do peèiva, 1,5 dl mléka

fiogf49gjkf0d


 
Ingredience: 200 g polohrubé mouky, 130 g mouèkového cukru, 80 g mletých oøíškù, 60 g tuku, 1 vejce, 1 žloutek, 1/2 prášku do peèiva, 1,5 dl mléka
  
 
Postup pøípravy: Mléko, vejce, žloutek a tuk rozmixujeme. Vlijeme do mouky s práškem do peèiva, cukrem a oøíšky a promícháme. Vlijeme do vymazané a strouhanou houskou vysypané beránkové formy. Peèeme v mírnì vyhøáté troubì. Upeèeného beránka vyjmeme z formy až mírnì vychladlého. Pocukrujeme, místo oèí vpíchneme høebíèky, ozdobíme mašlièkou a položíme na plochý tác. Okolo zdobíme cukrovými vajíèky (bonbony). Mùžeme též celého beránka polít cukrovou nebo èokoládovou polevou.

Zdroj: Kuchaøka on-line (www.recepty.cz)


Vytisknuto dne 14.10.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku