�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Medov jidky

Autor: Vencov Vlasta
Datum vyd�n�: 30.03.2004
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=574

Ingredience: 40 g drod, nepln hrnek mlka, 2 lce cukru, 2 loutky, 500 g polohrub mouky, 100 g msla, 100 g tekutho medu, petka soli, vejce na poten, med na pomazn.

fiogf49gjkf0d

 
Ingredience: 40 g drod, nepln hrnek mlka, 2 lce cukru, 2 loutky, 500 g polohrub mouky, 100 g msla, 100 g tekutho medu, petka soli, vejce na poten, med na pomazn
   
Postup ppravy: Z drod, cukru, trochy mlka a 2 lic mouky pipravme kvsek. V mse uteme mslo s medem a loutky. Pidme mouku se petikou soli, zbyl mlko a kvsek. Zpracujeme, a se nechyt ndoby ani vaeky (dobe se zpracovv v robotu) a nechme kynout. Vykynut tsto vyvlme asi na 1 cm a vykrajujeme koleka. Klademe na vymazan nebo pecm paprem vyloen plech. Poteme rozlehanm vejcem, pejl nebo vidlikou nkolikrt propchneme. Nechme jet na plechu asi 20 minut kynout a upeeme v pedeht troub. Ped podvnm maeme medem.

Zdroj: Kuchaka on-line (www.recepty.cz)


Vytisknuto dne 20.05.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku