�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
|
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.
|
Jak se vyrábí èokoládová vajíèka |
Autor: Radim Øezáè Datum vyd�n�: 30.12.2001 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=44 |
|
Èokoládová vajíèka se vyrábí buï z èokoládové máèecí hmoty nebo z obyèejné èokolády. Dìláte-li je z obyèejné èokolády, musíte ji øádnì vytemperovat a |
|
|
fiogf49gjkf0d Èokoládová vajíèka se vyrábí buï z èokoládové máèecí hmoty nebo z obyèejné èokolády. Dìláte-li je z obyèejné èokolády, musíte ji øádnì vytemperovat a dostateènì zøedit kakaovým máslem. Když vajíèka nejdou z formy, znamená to, že hmota nebyla øádnì vytemperovaná, hustá èi studená. Hmota na vylévání musí být vytemperovaná zrovna tak jako èokoládová máèecí hmota na polévání. Teplota hmoty nesmí být vyšší jak teplota lidského tìla. Formy pøi vylévání musí být zrovna tak teplé jako je hmota. Je to nutné nejen v zájmu dobrého lesku, ale i proto, abychom dostali vajíèka z formy ven. Tenká vajíèka docílíme jen øídkou hmotou, hodnì povolenou kakaovým máslem. Dìlá se to tím zpùsobem, že se hmota nalije do forem, hned nebo po chvilce vyklopí a formy se nechají odkapat na drátìné møížce. Okraje se musí øádnì zarovnat, aby pùlky k sobì øádnì pøilehly. Pøi slepování dutých vajíèek postupujeme tak, že jedna pùlka se na teplém plechu nahøeje a druhá se pøilepí.
|
|
Vytisknuto dne 10.10.2024 ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) Konec �l�nku |