�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


JUNIOR CARVING CUP - soutìž ve vyøezávání z ovoce a zeleniny

Autor: J.P.Vìtrník
Datum vyd�n�: 06.06.2003
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=437

12. èervna 03´se uskuteèní soutìž v umìleckém øezbáøství zahradních produktù. Akce se koná v Mìstském kulturním centru Pasáž v Tøebíèi. Zaèátek zahájení v 10,00 hodin.

fiogf49gjkf0d
 



JUNIOR CARVING CUP

soutìž ve vyøezávání z ovoce a zeleniny
pro juniory do 21 let

Téma: Kvìtinová kompozice

soutìž se koná v rámci akce JUNIOR SHOW

12. èervna 03´se uskuteèní soutìž v umìleckém øezbáøství zahradních produktù. Akce se koná v Mìstském kulturním centru Pasáž v Tøebíèi. Zaèátek zahájení v 10,00 hodin.

Poøadaté soutìže jsou SOŠ obchodu a služeb a SOU, Tøebíè a Firma Ludìk Procházka - CZECH CARVING STUDIO

Po úspìchu soutìže ve vyøezávání melounù "O meloun sv. Vavøince" je to teprve druhá samostatná soutìž v naší republice, ve které se støetnou mistøi vyøezávacího umìní z ovoce a zeleniny. V Tøebíèi se nám pøedstaví pøední mladí umìleètí øezbáøi, nositelé štafety tohoto specifického gastronomického umìní, poprvé pøedvedené v èeských zemích prùkopníkem umìleckého dekoru Luïkem Procházkou., držitelem zlaté medaile z kuchaøské olympiády IKA 2000, který též drží nad soutìží spoluorganizaèní patronát.

Porotu hodnotící umìleckou øezbáøskou tvorbu tvoøí pøední mistøi v gastrooborech, kteøí dosáhli vysokých domácích a svìtových met. Jsou jimi Milan Sahánek, držitel zlaté medaile ze svìtové Kuchaøské olympiády r. 1996, Silvie Sulanská, vítìzka mnohých domácích cukráøských soutìží a týmová zlatá medailistka ze svìtové soutìže v Singapuru a Vladimír Krofta, cukráø roku z let 1996-2000.

Hostem Junior carving cupu bude nestor èeské kuchaøiny mistr Ladislav Nodl, držitel Øádu sv. Vavøince a autor odborných publikací.

Po celou dobu akce  návštìvníci zhlédnou doprovodný program, který bude  probíhat na jevišti nepøetržitì po celý den. Žáci, ale i diváci si mohou zasoutìžit napøíklad pøi pojídání pizzy nebo stavìní pyramidy, shlédnou taneèní a gymnastická vystoupení, poslechnout si hudební skupiny, pøednes básnì, hru na kytaru a na klavír. Na pódiu probìhne také velká schow kadeønic, zmìna image, someliérské ukázky a další a další soutìže, které si pøipravili žáci jednotlivých oborù.

Mladí cukráøi pøedstaví svou zruènost svými nádhernými výrobky , které si jistì najdou svùj obdiv u celé øady pøíchozích. Nebudou chybìt módní pøehlídky a nové trendy v úèesové tvorbì. Prodavaèi nám pøedstaví nové techniky italského balení a  ukázky aranžování. Studenti z oboru obchodník a hotelnictví a turizmus se prezentují svými maturitními pracemi a projektem Leonardo da Vinci. Pro návštìvníky je pøipraveno nìkolik „obèerstvujících stanic“.

Pro šikovné návštìvníky bude pøipravena divácká soutìž v oøezávání jablka „O nejdelší slupku“. Vítìz si odnese radiomagnetofon.

 

Ukázka umìlecké tvorby (vyøezávání z ovoce a zeleniny):

Dekorativní ovoce a zelenina - Ludìk PROCHÁZKA
Èarujeme se zeleninou


Vytisknuto dne 10.10.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku