�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
|
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.
|
Karamelovo - kávové øezy |
Autor: Zuzka - Datakunzult Datum vyd�n�: 01.02.2021 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3700 |
|
Upeèený korpus potøeme džemem. Na nìj rozetøeme karamelový krém, nasypeme nasekané oøíšky a pøitlaèíme. Navrch posypeme nastrouhanou bílou èokoládou. |
|
|
8 vajec
8 PL (polévková lžíce) krystalového cukru
4 PL polohrubé mouky
3 PL kakaa
V míse vyšleháme vajíèka a krystalový cukr. Potom pøidáme polohrubu mouku, kakao a promícháme. Tìsto vylijeme na vymaštìný a moukou vysypaný plech, zarovnáme. Upeèené tìsto oddìlíme po stranách od plechu a necháme vychladnout.
• První náplò
250 ml mléka
3 žloutky
1 PL hladké mouky
1 PL krystalového cukru
malý šálek Espresso Caramel od NESCAFÉ DOLCE GUSTO (50 ml)
Do hrnce dáme vaøit mléko, pøisypeme lžíci mouky, lžíci cukru a pøilijeme šálek Espresso Caramel. (Pokud nemáme Espresso Caramel, nahradíme jakýmkoli obyèejným espresem). Pøidáme žloutky a uvaøíme hustý pudink.
• Druhá náplò
250 ml mléka
karamelový pudink
Na druhou náplò dáme vaøit 200ml mléka. Do zbytku mléka rozmícháme karamelový pudink. Pøidáme do hrnce a také uvaøíme hustý pudink. Oba pudinky za stálého míchání ochladíme ve studené vodní lázni.
Kromì toho:
125 g másla
4 PL práškového cukru
3 PL jahodového džemu
100 – 150 g oøechù
100 g bílé èokolády
Zmìknuté máslo promícháme s práškovým cukrem, postupnì zašleháme oba vychladlé pudinky, až se vytvoøí krém. Oøechy nasekáme, opražíme na suché pánvi, promícháme se lžící práškového cukru a necháme vychladnout.
Upeèený korpus potøeme džemem. Na nìj rozetøeme karamelový krém, nasypeme nasekané oøíšky a pøitlaèíme. Navrch posypeme nastrouhanou bílou èokoládou.
|
|
Vytisknuto dne 08.10.2024 ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) Konec �l�nku |