�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
KAKAOKRESBA |
Autor: J.P.Vìtrník Datum vyd�n�: 31.01.2003 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=368 |
Zpùsob cukráøského vyjádøení má nepøebernou øadu podob. Mezi nì patøí též kakaokresba, kterou se vyjadøují výtvarné èi písemné námìty. Mezi naše souèasné cukráøe zabývající se touto tématikou patøí Robert Koleòák |
Zpùsob cukráøského vyjádøení má nepøebernou øadu podob. Mezi nì patøí též kakaokresba, kterou se vyjadøují výtvarné èi písemné námìty. Mezi naše souèasné cukráøe zabývající se touto tématikou patøí Robert Koleòák z Kralic na Hané. Zeptali jsme se ho na technologii, vybavení a zpùsob provádìní této cukráøské tvorby. Pro kakaokresbu je nejvhodnìjší použít co nejtmavší kakao a 100procentní tuk. Smícháním vytvoøíme smìs, kdy pomìr kombinujeme do pøimìøené hustoty, kde je možno kakao nanášet tak, aby se daøilo plynule vytváøet kresbu a aby se nanášená vrstva neroztékala. Používá se co nejmenší malíøský šteteèek. Nejvhodnìjší je s bílým vlasem, protože èerný není uznávaný jako potravináøská pomùcka.. Ošetøení štetce je standardní jako u jiného cukráøského náøadí. |
Vytisknuto dne 14.11.2024 ze serveru |