�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


KAKAOKRESBA

Autor: J.P.Vìtrník
Datum vyd�n�: 31.01.2003
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=368

Zpùsob cukráøského vyjádøení má nepøebernou øadu podob. Mezi nì patøí též kakaokresba, kterou se vyjadøují výtvarné èi písemné námìty. Mezi naše souèasné cukráøe zabývající se touto tématikou patøí Robert Koleòák

fiogf49gjkf0d

Zpùsob cukráøského vyjádøení má nepøebernou øadu podob. Mezi nì patøí též kakaokresba, kterou se vyjadøují výtvarné èi písemné námìty. Mezi naše souèasné cukráøe zabývající se touto tématikou patøí Robert Koleòák z Kralic na Hané. Zeptali jsme se ho na technologii, vybavení a zpùsob provádìní této cukráøské tvorby.

Pro kakaokresbu je nejvhodnìjší použít co nejtmavší kakao a 100procentní tuk. Smícháním vytvoøíme smìs, kdy pomìr kombinujeme do pøimìøené hustoty, kde je možno kakao nanášet tak, aby se daøilo plynule vytváøet kresbu a aby se nanášená vrstva neroztékala. Používá se co nejmenší malíøský šteteèek. Nejvhodnìjší je s bílým vlasem, protože èerný není uznávaný jako potravináøská pomùcka.. Ošetøení štetce je standardní jako u jiného cukráøského náøadí.


Vytisknuto dne 14.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku