�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Odpalovan tsto

Autor: Monika vejnov
Datum vyd�n�: 31.07.2020
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3637

Karamel: 200g cukru, 200ml lehaky. Za stlho mchn rozpustme cukr, A m zlato-hndou barvu, tak za stlho mchn pomalu vlijeme horkou smetanu a nechme jet, za stlho mchn, pr minut zredukovat.


Suroviny

4dl vody, 2dl oleje, špetku soli, 330g hladké mouky, 550g celých vajec (asi 9 - 10ks).
Do vroucí smsi vody, oleje a soli vmícháme prosátou mouku a mícháme a je hmota hladká a nelepí se. Necháme 2-3 min zchladnout a za stálého šlehání pomalu pilijeme vejce a šleháme dokud není hmota hladká (3 - 5 min).

Vneky nastíkáme na pe. papír a vtrníky pímo na plech. V horkovzdušné troub peu vneky pi 200°C asi 13 min, vtrníky pak pi 190°C asi 17 min (ale záleí na zkušenostech s troubou).

Krém: Z 1l mléka, 150g puding. prášku a 200g cukru uvaíme puding a do vychladlého všleháme 300g povoleného másla a pidáme kapku rumu a kapku rumové tresti - ta tomu dodá takový správný šmak.
Vneky rozkrojíme a naplníme krémem a na závr lehounce pocukrujeme.

Na vtrníky potebujeme ješt šlehaku a karamel
Ušleháme 2 šlehaky (500ml) a na závr vmícháme trochu pudingového krému (stejný jako do vnek) - asi 1/5 - 1/4, tak aby šlehaka moc neztkla a stále pkn drela tvar. V jiné nádob ušleháme 1 šlehaku a pidáme do ní karamel podle chuti.
Vtrníky rozkrojíme a plníme nejdíve svtlou šlehakou s krémem a následn karamelovou šlehakou v pomru asi 2/1 (2 díly svtlé, 1 díl karamelové) a piklopíme vršky. Pokud nám zbyl karamel, tak meme vršky vtrník lehce "pocákat".
Karamel: 200g cukru, 200ml šlehaky. Za stálého míchání rozpustíme cukr, A má zlato-hndou barvu, tak za stálého míchání pomalu vlijeme horkou smetanu a necháme ješt, za stálého míchání, pár minut zredukovat.

 


Vytisknuto dne 02.03.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku