�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Vnoce - Bannky se vestkovou npln a skoic

Autor: Dr. Oetker
Datum vyd�n�: 20.12.2019
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3581

Na ppravu tsta v kastrlku svame vodu s mslem nebo margarnem. Pidme mouku se sol a vaekou vymchme na hladk tsto, kter se nelep na okraj kastrlku. Tsto vlome do msy.

Písady

na recept Banánky se švestkovou náplní a skoicí

Ješt potebujeme:

  plech na peení (30 x 40 cm)
  elektrický runí šleha
  cukráský sáek s hladkou trubikou (Ø asi 7 mm)

Na odpalované tsto:

125 ml voda
50 g máslo nebo margarínu
80 g hladká mouka
špetka sl
2 ks vejce

Na posypání:

2 PL cukr
2 PL mandle jehliek

Na nápl:

385 g kompot švestkový (po odkapání)
200 ml šáva z kompotu
30 g cukr
1 balíek Skoicový cukr Dr. Oetker
1 balíek Dort-elé ervené Dr. Oetker
200 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíek Smeta-fix Dr. Oetker

píprava

1 . Na pípravu tsta v kastrlku svaíme vodu s máslem nebo margarínem. Pidáme mouku se solí a vaekou vymícháme na hladké tsto, které se nelepí na okraj kastrlku. Tsto vloíme do mísy. Pidáme vejce a elektrickým runím šlehaem na nejvyšším stupni vyšleháme dohladka. Tsto naplníme do cukráského sáku a na plech vyloený papírem na peení nastíkáme asi 8 cm dlouhé banánky.
2. Posypeme cukrem a mandlemi. Vloíme do pedeháté trouby a peeme.

Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba peení: O nás 20 Minuty

3. Banánky ješt teplé podéln rozízneme a necháme vychladnout.
4. Na pípravu necháme švestky na sítku odkapat a šávu pitom zachytíme. Švestky nakrájíme na menší kousky.
5. V kastrlku smícháme šávu s cukrem, skoicovým cukrem a dort-elé a asi 1 minutu vše povaíme. Odstavíme, pidáme švestky a necháme vychladnout. Smetanu se Smeta-fixem vyšleháme elektrickým runím šlehaem na nejvyšším stupni dotuha.
6. Na spodní díl banánk naneseme nápl, šlehaku a piklopíme. Banánky uloíme do chladniky a necháme ztuhnout.

zdroj: Dr. Oetker


Vytisknuto dne 22.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku