�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Vnoce - oky v okold

Autor: Dr. Oetker
Datum vyd�n�: 12.12.2019
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3572

Na ppravu tsta v mse smchme mouku s kypicm prkem, cukrem, sola pernkovm koenm. Pidme med, mslo a mlko a run vypracujeme
hladk tsto. Tsto na pomouen pracovn ploe pomoc vleku vyvlme na plt o tlouce asi 5 mm.

Doba pípravy:  asi 40 minut
Doba peení:    asi 20 minut
Vystaí na:         asi 40 kus


Na tsto:                                                                               
250 g hladké mouky
½ balíku Kypicího prášku do peiva Dr.Oetker
80 g ttinového cukru
špetku soli
2 zarovnané KL Perníkového koení Dr. Oetker
125 g tekutého medu
50 g zmklého másla
2 PL mléka
Na pokrytí a polevu:
300 g celých opraených oloupaných
lískových oech
2 balíky Polevy tmavé Dr. Oetker
Ješt potebujeme:
2 plechy na peení

1. Na pípravu tsta v míse smícháme mouku s kypicím práškem, cukrem, solía perníkovým koením. Pidáme med, máslo a mléko a run vypracujeme
hladké tsto. Tsto na pomouené pracovní ploše pomocí váleku vyválíme na plát o tloušce asi 5 mm a ostrým noem nakrájíme na obdélníky asi
3 × 7 cm. Peneseme je na plechy vyloené papírem na peení.
2. Na povrch hust naskládáme lískové oechy a lehce pitlaíme.
Vloíme do pedeháté trouby a peeme.
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Plynová trouba: stupe 3
Doba peení: asi 10 minut (1 plech)

3. Perníky necháme vychladnout.
4. Polevy rozpustíme podle návodu na obale a povrch perník polijeme.

zdroj Dr. Oetker


Vytisknuto dne 28.02.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku