�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Punov dortky

Autor: Pavlna BERZIOV
Datum vyd�n�: 20.11.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=338

Jeden korpus prokrojme v polovin tak e nm vzniknou dva tenk plty. Poteme je na povrchu marmeldou. Druh korpus nakrjme na prouky asi 3 cm siln. Do hlubokho plechu dme na spod poten korpus ...

fiogf49gjkf0d

 

 

Tsto:    50 g  Hera

             160 g  cukr krupice

             170 g  mouka hladk

             250 g  vejce

 

Cukern rozvar:  300 ml   voda

                             150 g     cukr krupice

                             1 lika  rumov aroma

                             1 lika  punov aroma

                             1 lika  vanilkov aroma

                                            kyselina citrnov

 

  Npl : 100 g   teov marmelda

               100 g   kandovan ten

 

Poleva: 100 g citrnov poleva v prku

               50 g  okoldov poleva polotovar

 

Korpus: Vejce s cukrem vylehme v hustou pnu. Do tto hmoty postupn vmchme mouku a nakonec rozputnou vychladlou Heru.  Rozeteme na 2 plechy s vysokm okrajem. V elektrick troub peeme pi 180C asi 25 minut. Po upeen na povrchu lehce pomounme a vyklopme na mku a nechme vychladnout.

 Cukern rozvar pipravme svaenm vody a cukru. Ochutme psadami a nechme vychladnout.

                                                    

Jeden korpus prokrojme v polovin tak e nm vzniknou dva tenk plty. Poteme je na povrchu marmeldou. Druh korpus nakrjme na prouky asi 3 cm siln. Do hlubokho plechu dme na spod poten korpus a poklademe na nj nakrjen kandovan ten. Dle na nj skldme prouky korpusu kter namme do ochucenho cukernho rozvaru. A mme plech zaplnn pekryjeme namoen prouky druhou polovinou pomazanho korpusu marmeldou dolu. Na povrch polome prknko , aby se nm mounk zatil. Nechme do druhho dne odleet v chladu. Pot vyklopme a na povrchu pothneme citrnovou polevou kterou pipravme podle nvodu vrobce. Krjme na mal dortky a zdobme okoldovou polevou a kandovanmi tenmi.

 


Vytisknuto dne 23.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku