�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Smchejme "jabka se vestkama" = dort!

Autor: Libue Baantov
Datum vyd�n�: 11.05.2018
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3348

Oloupeme jablka a vyjmeme jdince. Jablka nakrjme na pltky. 16 pltk si nechme stranou a zakapeme citronem, aby zstaly bl pro zdoben dortu. Svame 1/4 l vody a 3 lce cukru, pidme pokrjen jablka a podusme 3 minuty.

INGREDIENCE

Dortový korpus
800 g jablek
1 –2 liky citóonové šávy
5 li cukru
1 sklenice švestek
3 líce solamylu
2 líce slivovice
3x smetana na šlehání
3 balíky ztuovae šlehaky
50 g mandlových lupínk
1 líce sekaných pistácií

POSTUP PÍPRAVY:

Oloupeme jablka a vyjmeme jádince. Jablka nakrájíme na plátky. 16 plátk si necháme stranou a zakapeme citronem, aby zstaly bílé pro zdobení dortu. Svaíme 1/4 l vody a 3 líce cukru, pidáme pokrájená jablka a podusíme 3 minuty. Necháme okapat a šávu uschováme. Švestky necháme rovn okapat. Zvláš umícháme 4 líce švestkové šávy a solamyl. Zbylou šávu ze švestek svaíme a zamícháme solamyl. Povaíme a vmícháme švestky. Dortový korpus poté dvakrát pín rozkrojíme. Stední díl pokapeme slivovicí a jablenou šávou.
Ušleháme smetanu se ztuovaem a zbylým cukrem na pevnou hmotu. Spodní díl korpusu pak poklademe švestkovým kompotem, poteme 1/3 šlehaky a piklopíme stedním dílem piškotu. Na nj poklademe Jablka a další tetinu šlehaky. Piklopíme poslední ást piškotového korpusu a naneseme zbylou šlehaku. Šlehakou poteme i strany dortu. Mandle nasucho opraíme, rozkrájíme na tenké lupínky a posypeme jimi okraj dortu. Potom ozdobíme ješt jablky, šlehakou a pistáciemi.
INGREDIENCE

Dortový korpus
800 g jablek
1 –2 liky citóonové šávy
5 li cukru
1 sklenice švestek
3 líce solamylu
2 líce slivovice
3x smetana na šlehání
3 balíky ztuovae šlehaky
50 g mandlových lupínk
1 líce sekaných pistácií

POSTUP PÍPRAVY:

Oloupeme jablka a vyjmeme jádince. Jablka nakrájíme na plátky. 16 plátk si necháme stranou a zakapeme citronem, aby zstaly bílé pro zdobení dortu. Svaíme 1/4 l vody a 3 líce cukru, pidáme pokrájená jablka a podusíme 3 minuty. Necháme okapat a šávu uschováme. Švestky necháme rovn okapat. Zvláš umícháme 4 líce švestkové šávy a solamyl. Zbylou šávu ze švestek svaíme a zamícháme solamyl. Povaíme a vmícháme švestky. Dortový korpus poté dvakrát pín rozkrojíme. Stední díl pokapeme slivovicí a jablenou šávou.
Ušleháme smetanu se ztuovaem a zbylým cukrem na pevnou hmotu. Spodní díl korpusu pak poklademe švestkovým kompotem, poteme 1/3 šlehaky a piklopíme stedním dílem piškotu. Na nj poklademe Jablka a další tetinu šlehaky. Piklopíme poslední ást piškotového korpusu a naneseme zbylou šlehaku. Šlehakou poteme i strany dortu. Mandle nasucho opraíme, rozkrájíme na tenké lupínky a posypeme jimi okraj dortu. Potom ozdobíme ješt jablky, šlehakou a pistáciemi.


Vytisknuto dne 22.05.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku