�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Zvin z kehkho tsta s bramborami

Autor: Libue Baantov
Datum vyd�n�: 29.03.2017
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3216

Mouku se krobovou moukou a kypcm prkem prosijeme na vl, doprosted najemno nastrouhme brambory, pidme zmkl tuk, cukr a polovinu rozlehanho vejce a zpracujeme tsto. Rozvlme je na obdlnk a peneseme na tukem poten plech.

INGREDIENCE:

250 g hladké mouky
50 g škrobové mouky
1/2 sáku kypicího prášku
150 g uvaených brambor
125 g tuku
50 g pískového cukru
1 vejce
asi 400 g vykrájených jablek
skoicový cukr
rozinky
mouka na vyválení
tuk na plech

POSTUP PÍPRAVY:

Mouku se škrobovou moukou a kypícím práškem prosijeme na vál, doprosted najemno nastrouháme brambory, pidáme zmklý tuk, cukr a polovinu rozšlehaného vejce a zpracujeme tsto. Rozválíme je na obdélník a peneseme na tukem potený plech. Po délce tsta doprosted poklademe nastrouhaná jablka, posypeme skoicovým cukrem propláchnutými rozinkami a tsto pes jablka pehneme. Poteme je zbylým vejcem, vloíme do trouby vyháté na 210 °C a upeme. Teplý závin pocukrujeme a nakrájíme.


Vytisknuto dne 22.05.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku