�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Tvorba Pajerskho kole

Autor: Marie ubov
Datum vyd�n�: 11.03.2017
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3210

Pracovn postup: na plech polome namatn papr, posypeme hrubou moukou, na nj polome placku asi 0,5 cm silnou, pomaeme tvarohem a pehneme okraje tak, e z kruhovho tvaru vznikne tverec, tvaroh posypeme strouhanm pernkem.

Kynuté tsto: 25 dkg tuku (1/2 másla, 1/2 Hera), 15 dkg cukru, 4 loutky (bílky upotebíme do tvarohové nápln), uteme a pidáme 1 kg mouky (1/2 hladké, 1/2 pologrubé, sl, kvásek z 0,25 l mléka a 5 dkg kvasnic.
Vše provádíme v teple. Mnoství tsta na jedek kolá 25 - 28 dkg.

Tvarohová nápl: 5 kostek tvarohu (1.25 kg), 40 dkg pískového cukru, 25 dkg másla (nebo šlehaka a smetana), 10 dkg hrozinek, 2 balíky vanilkového cukru, citronová kra, sníh z bílk (me se pidat). Je-li tvaroh tvrdý - tuhý pidáme smetanu, aby se dobe mazal.

Pracovní postup: na plech poloíme namaštný papír (pergamen apod.), posypeme hrubou moukou, na nj poloíme placku asi 0,5 cm silnou, pomaeme tvarohem a pehneme okraje tak, e z kruhového tvaru vznikne tverec, tvaroh posypeme strouhaným perníkem, necháme 10 - 15 minut kynout, peeme ve stedn vyháté troub asi 10 minut, vychladlý kolá polejeme mírn rozehátým máslem (musí zstat hsté, neškvaené). Máslo necháme trochu zatuhnout a pak kolá poprášíme cukrem.


Vytisknuto dne 24.05.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku