�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Tvarohov dort s rybzem

Autor: Libue Baantov
Datum vyd�n�: 15.08.2015
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3071

Na placku rozeteme krm a nechme ho asi ti hodiny v chladnu. Rybz a na nkolik vtviek otrhme a poklademe jm krm. Dortovou elatinu smchme s hroznovou vou a postupujeme podle nvodu. Pak j pelijme rybz.

fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
1 lika instantn kvy
150 g hladk mouky
1 lika prku do peiva
1 lika kakaa
100 g msla
1 loutek
150 g cukru
6 pltk bl elatiny
2 vejce
250 g tvarohu
1 kelmek plnotunho jogurtu
2 lce kvovho likru
po 250 g ervenho a blho angretu
1 balek dortov elatiny
1/4 l svtl vy z hroznovho vna
mouka na vl
ern rybz a citrnov lsteky na ozdobu

POSTUP PPRAVY
Granulky rozpustn kvy rozdrtme lc a spolen s moukou, prkem do peiva a kakaem nasypeme do msy. Pidme tuk, loutek, 50 g cukru a umchme tsto. Pak jej ulome asi na 30 minut do chladna. Na pomounnm vle vyvlme z tsta kruh, jen peneseme do vymatn formy. Tsto nkolikrt propchneme vidlikou a peeme jej v pedeht troub (175 C) asi 15 minut. elatinu namome do studen vody. Rozklepneme vejce a loutky ulehme s 50 g cukru do pny. Postupn pidvme tvaroh, jogurt a likr. Nakonec pimchme elatinu, kterou jsme rozpustili pi mrn teplot. Krm nechme vychladnout. Pak ulehme blky, a kdy zane krm tuhnout, vmchme do nj hotov snh. Vychladl korpus peneseme z formy na tc, ale kruh umstme okolo. Na placku rozeteme krm a nechme ho asi ti hodiny v chladnu. Rybz a na nkolik vtviek otrhme a poklademe jm krm. Dortovou elatinu smchme s hroznovou vou a postupujeme podle nvodu. Pak j pelijme rybz. Zbyl vtviky rybzu a ern rybz obalme v cukru a spolu s citrnovmi lstky dort ozdobme.


Vytisknuto dne 20.05.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku