�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Kremrole

Autor: Libuše Bažantová
Datum vyd�n�: 15.01.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=217

Z vyváleného tìsta vyøízneme rádýlkem asi 3 cm široké proužky, které natáèíme na kónusové formièky tak, aby se okraje proužkù trochu pøekrývaly. Zaèínáme na užším konci a otáèíme smìrem k sobì.

fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
400 g listového tìsta
1 vejce (na potøení)
3 bílky
75 g krystalového cukru
60 ml vody
75 g mouèkového cukru

POSTUP PØÍPRAVY
Z vyváleného tìsta vyøízneme rádýlkem asi 3 cm široké proužky, které natáèíme na kónusové formièky tak, aby se okraje proužkù trochu pøekrývaly. Zaèínáme na užším konci a otáèíme smìrem k sobì. Konec tìsta pøitiskneme na formièku a tímto koncem položíme také na plech, aby se trubièky pøi peèení nerozvinuly. Peèeme pøi 160-180 °C 5-10 minut. Z bílkù ušleháme tuhý sníh. Krystalový cukr dáme svaøit s vodou na bublinu. Do ušlehaného snìhu lijeme tenkým praménkem svaøený cukr a pilnì šleháme. Naposledy zamícháme prosetý mouèkový cukr a drobné èerstvé nebo kandované ovoce. Vychladlé trubièky z tìsta naplníme krémem.

Vytisknuto dne 27.07.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku