�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Tiramisu

Autor: Libue Baantov
Datum vyd�n�: 15.01.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=211

Polovinu pikot poskldme na dno mlk tverhrann msy o obsahu asi 1 l. Deci likru smchme s kvou a polovinou obsahu pokapeme pikoty. Z blk ulehme snh.

fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
1 balek dtskch pikot
3-5 dl oechovho likru nebo rumu
250 ml silnho espressa
3 vejce
3 lce moukovho cukru
325 g tvarohu, 1 balek elatiny
65 g studen hok okoldy

POSTUP PPRAVY
Polovinu pikot poskldme na dno mlk tverhrann msy o obsahu asi 1 l. Deci likru smchme s kvou a polovinou obsahu pokapeme pikoty. Z blk ulehme snh. elatinu rozmchme v 0,5 dcl vody a mrn zahvme dokud se nerozpust. Uteme loutky s cukrem v hustou pnu. Vmchme tvaroh, elatinu, snh z blk a zbytek alkoholu. Polovinu tto smsi dme do msy a pekryjeme zbylou polovinou pikot, kterou pokapeme zbytkem kvy s likrem. Poteme zbylou sms a povrch posypeme nahrubo nastrouhanou okoldou. Dme do lednice na 2-3 hodiny uleet.

Vytisknuto dne 23.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku