�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Dvoubarevný dort |
Autor: Libuše Bažantová Datum vyd�n�: 15.01.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=197 |
Svìtlé tìsto: mouku prosejeme s kypøícím práškem a škrobovou mouèkou. Cukr utøeme se zmìklým tukem, postupnì pøidáváme žloutky a našleháme do pìny. Z bílkù ušleháme tuhý sníh a vešleháme cukr. |
Svìtlé tìsto: 100 g polohrubé mouky 1/2 lžièky kypøicího prášku 30 g škrobové mouèky 50 g pískového cukru 40 g tuku 3 žloutky 3 bílky tuk a polohrubá mouka na formu Tmavé tìsto: 100 g polohrubé mouky 1/2 lžièky kypøicího prášku 100 g èokolády 50 g pískového cukru 30 g tuku 4 žloutky 4 bílky tuk a polohrubá mouka na formu Krém: 250 ml mléka 1 sáèek pudinkového prášku s vanilkovou pøíchutí 50 g èokolády 100 g mouèkového cukru 250 g másla nebo tuku rybízová marmeláda èokoládové hoblinky POSTUP PØÍPRAVY Svìtlé tìsto: mouku prosejeme s kypøícím práškem a škrobovou mouèkou. Cukr utøeme se zmìklým tukem, postupnì pøidáváme žloutky a našleháme do pìny. Z bílkù ušleháme tuhý sníh a vešleháme cukr. Do žloutkové hmoty po èástech vmícháme mouku a èást snìhu. Zbylý sníh už do tìsta jen lehce obracíme. Tìsto naplníme do vytøené a vysypané formy, vložíme do trouby vyhøáté na 190 °C a upeèeme je. Po èásteèném vychladnutí korpus vyklopíme. Tmavé tìsto: mouku prosejeme s kypøícím práškem. Èokoládu v horké vodní lázni rozehøejeme a dohladka rozmícháme. Cukr utøeme se zmìklým tukem a prochladlou èokoládou, postupnì pøidáváme žloutky a našleháme. Z bílkù ušleháme tuhý sníh a vešleháme cukr. Do èokoládové hmoty po èástech pøidáváme mouku støídavì s èástí snìhu, zbylý sníh do tìsta jen lehce obracíme. Tìsto naplníme do vytøené a vysypané formy, vložíme do trouby vyhøáté na 180 °C a upeèeme. Èásteènì vychladlý korpus vyklopíme. Krém: èást mléka ohøejeme. Ve zbylém rozmícháme pudinkový prášek, pøilijeme k horkému mléko a mícháme do zhoustnutí. Pudink obèas promícháme a necháme vychladnout. Èokoládu rozlámeme, v horké vodní lázni ji rozehøejeme a dohladka promícháme. Prosátý cukr utøeme se zmìklým máslem nebo tukem, postupnì pøidáváme pudink a našleháme. Polovinu krému oddìlíme a vešleháme prochladlou èokoládu. Tmavý korpus napøíè rozkrojíme, potøeme marmeládou a èástí svìtlého krému. Pokryjeme svìtlým korpusem, ten potøeme marmeládou, èástí tmavého krému, pokryjeme plátem z tmavého tìsta, který potøeme svìtlým krémem. Korpus potøeme zbylými krémy a nakonec jej pøizdobíme èokoládovými hoblinami. | INGREDIENCE
Vytisknuto dne 06.12.2024 ze serveru |