�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Dvoubarevn dort

Autor: Libue Baantov
Datum vyd�n�: 15.01.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=197

Svtl tsto: mouku prosejeme s kypcm prkem a krobovou moukou. Cukr uteme se zmklm tukem, postupn pidvme loutky a nalehme do pny. Z blk ulehme tuh snh a velehme cukr.

fiogf49gjkf0d
INGREDIENCE

Svtl tsto:
100 g polohrub mouky
1/2 liky kypicho prku
30 g krobov mouky
50 g pskovho cukru
40 g tuku
3 loutky
3 blky
tuk a polohrub mouka na formu

Tmav tsto:
100 g polohrub mouky
1/2 liky kypicho prku
100 g okoldy
50 g pskovho cukru
30 g tuku
4 loutky
4 blky
tuk a polohrub mouka na formu

Krm:
250 ml mlka
1 sek pudinkovho prku s vanilkovou pchut
50 g okoldy
100 g moukovho cukru
250 g msla nebo tuku
rybzov marmelda
okoldov hoblinky

POSTUP PPRAVY
Svtl tsto: mouku prosejeme s kypcm prkem a krobovou moukou. Cukr uteme se zmklm tukem, postupn pidvme loutky a nalehme do pny. Z blk ulehme tuh snh a velehme cukr. Do loutkov hmoty po stech vmchme mouku a st snhu. Zbyl snh u do tsta jen lehce obracme. Tsto naplnme do vyten a vysypan formy, vlome do trouby vyht na 190 C a upeeme je. Po stenm vychladnut korpus vyklopme.

Tmav tsto: mouku prosejeme s kypcm prkem. okoldu v hork vodn lzni rozehejeme a dohladka rozmchme. Cukr uteme se zmklm tukem a prochladlou okoldou, postupn pidvme loutky a nalehme. Z blk ulehme tuh snh a velehme cukr. Do okoldov hmoty po stech pidvme mouku stdav s st snhu, zbyl snh do tsta jen lehce obracme. Tsto naplnme do vyten a vysypan formy, vlome do trouby vyht na 180 C a upeeme. sten vychladl korpus vyklopme.

Krm: st mlka ohejeme. Ve zbylm rozmchme pudinkov prek, pilijeme k horkmu mlko a mchme do zhoustnut. Pudink obas promchme a nechme vychladnout. okoldu rozlmeme, v hork vodn lzni ji rozehejeme a dohladka promchme. Prost cukr uteme se zmklm mslem nebo tukem, postupn pidvme pudink a nalehme. Polovinu krmu oddlme a velehme prochladlou okoldu. Tmav korpus nap rozkrojme, poteme marmeldou a st svtlho krmu. Pokryjeme svtlm korpusem, ten poteme marmeldou, st tmavho krmu, pokryjeme pltem z tmavho tsta, kter poteme svtlm krmem. Korpus poteme zbylmi krmy a nakonec jej pizdobme okoldovmi hoblinami.


Vytisknuto dne 20.05.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku