�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Co je maroknka a co florentnka?

Autor: Tonti
Datum vyd�n�: 06.01.2014
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1915

By mezi maronknkami je vizuln pbuznost, jedn se o jin druh cukrsk poivatiny. Maroknky a florentinky jsou nejenom chutnm, ale i vtanm zbom mnoha cukrren.

fiogf49gjkf0d

By mezi maronknkami je vizuln pbuznost, jedn se o jin druh cukrsk poivatiny. Maroknky a florentinky jsou nejenom chutnm, ale i vtanm zbom mnoha cukrren, Nezbytnost pi vrob je sprvn obsad medu, kter zajiuje jejich pjemnou chu na jazyku a tanost. 

FLORENTINKY

 Suroviny 
 300 g cukru
 100 g medu
 125 g smetany
 150 g msla
 200 g pomeranov kry
 300 g mandl (loupan - pltkov)


 Postup
 Cukr, med a smetanu vame na 125 C. Pidme mslo, na jemno  nakrjenou pomeranovou kru a mandle. Ve promchme.
Vzniklou hmotu navlhenmi prsty tvarujeme do tvaru placiek na  silikonovm nebo teflonovm plechu jako maroknky.
Peeme - sume do zlatova pi 180 C.

MAROKNKY

Suroviny

* 300 ml smetany ke lehn
* 150 g zmklho msla
* 80 g medu
* 300 g sekanch loupanch mandl
* 370 g sunho sekanho ovoce
* 100 g rozinek (vt pekrjejte)
* 230 g hladk mouky
* 250 g krupicovho cukru

Postup

Ve dme do jednoho hrnce, dobe promchme a do varu a pot p odstavme. Po vychladnut dlme likou mal hromdky, kter likou trochu uplcme na /plech/pec papr a peeme  pomalu a do zlatova. Po zchladnut lijeme maroknky okoldou. V rmci monost je vhodn jejich del uleen.


Vytisknuto dne 10.10.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku