�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Pikotov srdko

Autor: Libue Baantov
Datum vyd�n�: 14.01.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=191

Oddlme loutky od blk. loutky ulehme s polovinou cukru do lehk pny, postupn pidme 4 lce vac vody. Z blk nalehme snh, pisypeme cukr a ulehme dohusta. Snh a prostou mouku vmchme do loutkov pny.

fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
Na tsto:
3 vejce
6 lic moukovho cukru
6 lic hladk mouky
tuk a hrubou mouku na vymazn a vysypn formy
Na krm:
60 ml mlka
1 pudinkov prek s vanilkovou pchut
6 lic msla
7 10 lic moukovho cukru
1 lci rumu
petku potravinskho barviva
3 mandlov riky

POSTUP PPRAVY
Oddlme loutky od blk. loutky ulehme s polovinou cukru do lehk pny, postupn pidme 4 lce vac vody. Z blk nalehme snh, pisypeme cukr a ulehme dohusta. Snh a prostou mouku vmchme do loutkov pny. Toto tsto nalijeme do vymazan a vysypan formy, rozhrneme tak, aby u okraj byla vrstva vy a peeme ve stedn vyht trouby piblin 20 minut. Pudink rozmchme v troe studenho mlka, vlijeme do zbytku mlka, kter jsme si pedem zahli, a za stlho mchn pivedeme k varu. Vame 5 minut. Sejmeme a za obasnho mchn vychladme. Ulehme s st moukovho cukru, postupn pidvme kousky zmklho msla a zbvajc cukr. Vlehme rum. Men st krmu smchme s barvivem. Oba krmy dme do lednice. Vychladl pikotov srdce rozzneme a noem pomaeme spodn st si 0,5 a 1 cm vysokou vrstvou svtlho krmu. Piklopme vrchn st a cel korpus ze stran i povrchu pomaeme slabou vrstvou krmu. Srdce ozdobme barevnm krmem nebo okoldou a mandlovmi rikami.

Vytisknuto dne 24.05.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku