�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Kávová zrna

Autor: Helena
Datum vyd�n�: 03.05.2013
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1854

Jsou to dvì rùzné suroviny, takže tam patøí obì! používá se jen na peèení buchet, koláèù a cukroví. Takže margarín (nebo máslo) + ztužený pokrmový tuk + èokoláda (nakonec) do kastrolu!!!

110 g cukr mouèka
  30 g sojová mouka
150 g margarín nebo máslo
180 g èokoláda na vaøení
  50 g ztuž. pokrmový tuk
  25 g kakao
200 g voda
  15 g káva (suchá, nezalévaná)

Vše co vidíte v receptu - cukr mouèka atd.., kromì hoøké èokolády na vaøení a sypké kávy vložíte do hrnce, mícháte a asi 1 minutu svaøíte. Pak sundáte ze sporáku a nakrajíte hoøkou èokoládu na vaøení a nasypete sypkou kávu, zamícháte do rozpuštìní èokolády a necháte chladnout. Obèas pøi chladnutí zamíchejte, nechte v chladu do druhého dne. Pøesnì to tak udìlejte a nepøemýšlejte co je cukráøská poleva a co èokoláda. Prostì vemte na vìdomí hoøkou èokoládu a té se držte.
Margarín nebo máslo do kastrolu, a ztužený pokrmový tuk taktéž do kastrolu...
Jsou to dvì rùzné suroviny, takže tam patøí obì!  používá se jen na peèení buchet, koláèù a cukroví. Takže margarín (nebo máslo) + ztužený pokrmový tuk + èokoláda (nakonec) do kastrolu!!!
Na druhý den po vyšlehání, dìláte tvary (viz vysvìtleno jinde), které obalíte v marcipánové hmotì (taky vysvìtleno jinde) a nakonec ztuhlé v marcipánové hmotì obalená kávové zrna namoèníte do èokolády. Pro zaèátek staèí polovina, je toho dost, takže zkuste do kastrolku rozlámat 1.5 hoøké èokolády, pøidat do toho trošku ztuženého pokrmového toku, pomìr 5 dílu èokolády a 1 díl ztuž.tuku (ne žlutého margarínu, ani másla!!!), nahøejte asi tak na 34 °C a obalujte! Pokud to bude moc husté, pøidejte pokrmový tuk.
Hlavnì si uvìdomte dvì rùzné suroviny - margarín nebo máslo a ztužený pokrmový tuk - není to stejné!


Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku