�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Pernkov ezy

Autor: Libue Baantov
Datum vyd�n�: 14.01.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=184

Mouku s kypicm prkem a koenm prosejeme na vl, pidme citrnovou kru, tekut med, prost cukr a vejce a zpracujeme tsto. Nechme je v chladu odleet do druhho dne. Z poloviny tsta rozvlme plt a pendme jej na tukem poten plech.

fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
250 g mouky
1/2 sku kypcho prku do pernku
1 lika skoice s mletm hebkem, badynem a novm koenm
najemno nastrouhan kra z poloviny dobe omytho citronu
100 g medu
50 g moukovho cukru
1 vejce
tuk na plech
Npl:
200 g povidel
rozinky pedem proplchnut a namoen v rumu smchan s pekrjenmi fky, datlemi a oechy
proslazen ovoce
rum
med

POSTUP PPRAVY
Mouku s kypicm prkem a koenm prosejeme na vl, pidme citrnovou kru, tekut med, prost cukr a vejce a zpracujeme tsto. Nechme je v chladu odleet do druhho dne. Z poloviny tsta rozvlme plt a pendme jej na tukem poten plech. Povidla promchme s nakrjenm ovocem, dochutme rumem a medem. Napln poteme plt tsta a druhm pltem rozvlenm z druh poloviny tsta npl pokryjeme. Tsto vlome do trouby vyht na 190 C a upeeme. Jet tepl krjme na obdlnky, po vychladnut ulome v chladu a nechme odleet.

Vytisknuto dne 23.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku