�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Tvoøíme plundrové tìsto |
Autor: Tomáš Sedláèek Datum vyd�n�: 22.02.2013 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1825 |
Z droždí, cukru a trošky vlažného mléka udìláme kvásek, vmícháme do mouky, pøidáme vejce, mléko a sùl a zpracujeme tìsto, které se nelepí. Necháme na pomouènìném vále pøikryté utìrkou kynout. |
Jeho charakteristiku lze shrnout do vìty, že plundrové tìsto je v podstatì kynuté listové tìsto. Jedná se o nìkolik vrstev skládaných tìst, která opakovanì vyvalujeme a pøekládáme. Plundrová tìsta se vyznaèují vyšším obsahem tuku. Tato tìsta a výrobky z nìho jsou hodnì rozšíøena v zemích jižní Evropy, ale dosáhla své obliby rovnìž v Nìmecku a Rakousku. 400 g polohrubé mouky |
Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru |