�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Rimini slad samotnho medu - okolda / -3.

Autor: Ji ez z Vtrnku
Datum vyd�n�: 30.01.2013
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1812

Jak popularit se t na SIGEPU zmrzlina, tak v podobnm objemu si dr laku vystavovatelsk a divck pzn rovn i okolda, jej zkladn surovina m svj pvod v kakaovch bobech.

fiogf49gjkf0d


Jak popularit se t na SIGEPU zmrzlina, tak v podobnm objemu si dr laku vystavovatelsk a divck pzn rovn i okolda. Navtvili jsme proto firmu SELMI, je m za sebou tvr tradici tm pl stolet a zaujm jak na italskm tak i svtovm trhu nezanedbateln msto.
Jej podstata spov ve vrob strojnho zazen na zpracovn poivatiny, jej zkladn surovina m svj pvod v kakaovch bobech.
Doplme, e firma se nachz v malm mst Santa Vittoria d'Alba v provincii Cuneo v blzkosti francouzskch hranic.

 

SELMI je do jist mry vrobnm obojivelnkem, kter krom stroj pro temperovn okoldy vyrb rovn i zazen pro praen kvovch zrn.
Rozsah vrobn kapacity okoldovch temprek zan na hodnot zsobnku 10 kg a hodinov vrobn produkce 55 kg, s temperovac schopnost 7kg okoldy v 7 minutch.
Vrcholem temperovacch schopnost je model TOP nepetrit temperance o zsobnkov kapacit 60 kg okoldy a hodinov produkci 200 kg.
Na riminskm SIGEPU  se SELMI pedstavilo s poslednmi novinkami, ktermi byly typy, kter doznaly vvojovch zmn.
Byl jm typ FUTURA vyznaujc se objemovou kapacitou lonho tanku v hodnot 35 kg v temperann hodinov produkci 170 kg okoldy.
Tento stroj je vthoho rozmru a je tak vhodn pro stedn a velk vrobn prostory.

Color EX
Tento stroj o kapacit 12 kg a hodinovm vkonu 55 kg je nejrychlej temprkou v ad tchto zazen firmy SELMI, kter zvldne temperaci 12 kg okoldy ve 12 minutch.
Temperovac zazen je vybaveno automatickm systmem pro kontrolu cirkulace okoldy.
Novinkou tohoto zazen je odnmateln roubov erpadlo (viz. PLUS Ex).

Plus EX
Jedn se o renovovanou verzi s digitlnm kontrolnm panelem, jej zsobnkov kapacita pojme 24 kg okoldy s hodinovou produkc 90 kg temperovan hmoty. Novinkou tohoto zazen je odnmateln roubov erpadlo. Tmto se usnadn a i urychl istc servis a zrove i monost pouit jinho druhu okoldy. Zrove tento roubov systm umouje i leh manipulaci s doplkovou surovinou, nap. oky, burizony apod. kter jsou doplkovou soust okoldovho vrobku.  Prce tohoto stroje umouje pi vstupu zpracovvan hmoty a jej okamit umstn do zvolen formy bez dal pdavn manipulace.

 

Temperace okoldy je nezbytn kon, vak dosti nron, kdy tzv. kousek uhnut  stranou doke zhatit nae zmry, nehled k tomu, e kad druh okoldy si vyaduje specifick podmnky. Receptury, kter se pro temperaci uvdj,  ne vdy jsou sestavovny tmi, kte se tmto nronm technologickm procesem zabvaj v laboratornch podmnkch a tak ani ty, ne vdy pinesou dan efekt. Nejlep zpsob temperance je prostednictvm temperovacch stroj, kterch na italskm veletrhu bv vdy velk mnostv, take kdo se hodl okoldou vnji a ve vtm rozsahu zabvat, tak si urit pro sv poteby v nvaznosti na stupe svch nrok zde mohl dobe vybrat.

  

Temperace okoldy je svou podstatou proces, kter m znan vliv na konen vsledek jej kvality. Pi temperovacm procesu je snaha o dosaen krystalick struktury, kter m vznamn podl na charakteru okoldy a udv rovn tn rovn jej senzoriky.
Kvalitn temperace m rozhodujc vliv na prbhu technologie celkovho zpracovn, vzhledu okoldovho produktu, zejmna lesku a doby trvanlivosti.

 

 - pokraovn -


Vytisknuto dne 07.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku