�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Vnoka po nmecku

Autor:
Datum vyd�n�: 10.12.2012
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1784

Tsto zakryjeme vlhkm tkem, vlome do teplho prosted a nechme asi 2 hodiny kynout.
Pak na pomounn pracovn desce jet jednou dobe prohnteme.

fiogf49gjkf0d

Vnoka na sask zpsob

Suroviny

0.5 l mlka
1 kg penin mouky
2 vejce
100 g cukru
1 kostka drod
150 g msla
sl
rozinky
1 PL pomlet citronov kry

Postup

Prosijeme mouku, rozmlnme drod, smchme s cukrem a nechme rozpustit ve vlanm mlku.
Pidme vejce a nastrouhanou citronovou kru a sms dkladn promchme.
Do mouky vlome mslo v mkkm stavu a sl, dobe promsme a vyhnteme do tsta. Pidme rozinky a tsto hnteme do vln a hladk podoby.
Tsto zakryjeme vlhkm tkem, vlome do teplho prosted a nechme asi 2 hodiny kynout.
Tsto pak na pomounn pracovn desce jet jednou dobe prohnteme.
Tsta nsledn rozdlme na est stejn velikch porc a vyvlme do tenkch pramen.
Prameny spleteme do jednoho velkho copu, kter (hlo)pn polome na plech vyloen pecm paprem.
Rozlehme jedno vejce a pidme trochu soli.
Tstov cop pak poteme rozlehanm vejcem a posypeme cukrem (krystal).
Vnokov tsto nechme jet jednou asi pl hodiny kynout.
Mezitm pedehejeme troubu na teplotu 200 C.
Vlome do trouby a peeme na stedn eti asi titvrt hodiny.


Vytisknuto dne 22.05.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku