Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


Jádrové kornoutky

Autor: Johny
Datum vydání: 30.9.2012
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1745

upečené tvary ještě horké!!! stáčíme přes dřevěné tvořítko (pokud nebudou stáčené placičky dost horké, začnou se lámat) do tvaru kornoutků a necháme vychladnout, poté teprve můžeme jednotlivé kornoutky přípradně zasunout do sebe

fiogf49gjkf0d

 
Receptura:

0,060 kg mouka hladká, 0,140 kg bílky, 0,180 kg cukr krupice, 0,060 kg podzemnice (buráky - pražené), 0,060 kg ořechy

- nejrve si umeleme na jemno buráky i ořechy a smícháme s mokou - prosejeme (umeleme na struhadle, poté smícháme s moukou a promeleme na melanžéru*, prosejeme)
- zde je důležité, aby ořechy byly opravdu umleté na jemno, protože hmotu budeme roztírat přes šablonu a větší kusy ořechů, by nám při roztírání vadily

- bílky si v čistém kotlíku vyšleháme s cukrem do pevného, ale ne přešlehaného sněhu

- do pevného sněhu opatrně a velmi lehce vmícháme směs ořechů a mouky

- hmotu roztíráme přes šablonu (tvar oválků - elipsy) na olejem pomazané a moukou vysypané plechy

- upečené tvary ještě horké!!! stáčíme přes dřevěné tvořítko (pokud nebudou stáčené placičky dost horké, začnou se lámat) do tvaru kornoutků a necháme vychladnout, poté teprve můžeme jednotlivé kornoutky přípradně zasunout do sebe

- plníme různými náplněmi - z těch klasických - máslovým kávovým krémem nebo ovocným bílkovým krémem


* melanžér -
- stroj s otáčejícími se válci, používaný v cukrářských provozech na mletí a zjemňování


Vytisknuto dne 25.6.2021 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku