�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Vùnì štrùdlù

Autor: Jiøí Heller
Datum vyd�n�: 08.08.2012
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1723

Tyrolskou hospùdku provonìlo dvaadvacet štrùdlù. Sedm soutìžících se úèastnilo kategorie jableèných štrùdlù a ètyøi úèastníci pøinesli slané štrùdly. Sedm soutìžících se úèastnilo kategorie jableèných štrùdlù a ètyøi úèastníci pøinesli slané štrùdly.

fiogf49gjkf0d

Vùnì štrùdlù z celého Kladenska se nesla Horním Bezdìkovem
 
V sobotu 4. srpna 2012 naveèer se konal v areálu Adventure Golf Horní Bezdìkov a Tyrolská hospùdka již 2. roèník Štrùdlování. I v letošním roce se konal v den oblíbeného letního grilování. Tyrolskou hospùdku provonìlo dvaadvacet štrùdlù. Sedm soutìžících se úèastnilo kategorie jableèných štrùdlù a ètyøi úèastníci pøinesli slané štrùdly. Akce se také s radostí zúèastnili právì pøítomní hráèi Adventure Golfu a další návštìvníci v roli "ochutnávaèù", neb jeden ze soutìžních štrùdlù byl urèen pro porotu, druhý pro ochutnávku veøejnosti.
 
Jitka Vlèková, majitelka areálu AGHB. ocenila nejenom nárùst zájmu o tuto gastronomickou akci, ale i soutìživost úèastníkù, každý se tìšil na hodnocení právì jeho výrobku. Daniel Vlèek, šéfkuchaø bezdìkovské Tyrolské hospùdky spolu s Jiøím Havlem, œéfkuchaøem známé pražské restaurace Cortéz vyzdvihli zejména kvalitu soutìžních prací, šíøi druhù spolu s odvahou jejich tvùrcù podrobit ještì teplé, domácí, èerstvì napeèené štrùdly odbornému hodonocení...
Úèastníci se tìšili nejenom na výsledná hodnocení, ale i na ochutnávání ostatních štrùdlù. Jejich spokojenost, až na smutného Luboše Hrocha s nepopulární bramborovou medailí, se projevila vìtami typu: "dìkujeme, za rok se zúèastníme opìt".
Celé gastronomické dìní bylo prosyceno charakteristickou vùní peèeného štrùdlu, který se v naší zemi tìší znaèné popularity a je domácím oblíbeným výrobkem po již dlouhé generace pro dny všední i sváteèní.
 
Kategorie O nejlepší jableèný štrùdl skonèila takto:

1. místo: Barbora Bosniaková - jableèný štrùdl s mákem a borùvkami
2. místo: Vìra Záleská - Pozdeò u Slaného - klasický poctivý jableèný štrùdl
3. místo: Jana Polová - Praha - klasický velmi chutný jableèný štrùdl

Kategorie O nejlepší slaný štrùdl skonèila takto:

1. místo: Iva Micková - Rakovník - slaný štrùdl s oøíšky
2. místo: Lenka Muschová - výborný slaný štrùdl s lososem a špenátem
3. místo: František Kratochvíl, Kladno - výborný slaný štrùdl se slaninou a špenátem


Vytisknuto dne 08.10.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku