�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
|
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.
|
Medovník |
Autor: Petr Haase Datum vyd�n�: 21.07.2011 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1588 |
|
Všechny suroviny kromì mouky smíchat a šlehat v páøe do pìny cca 10-15 min.Pøidat mouku a vypracovat na vále tìsto, které se nechá odpoèinout cca 30 min. Potom rozdìlit na 4 èásti, každou rozválet do kulatého tvaru a upéci.
|
|
|
fiogf49gjkf0d
Tìsto: 0,050kg tuk (Hera, Perla) 0,150kg cukr mouèka 2 pol.lž. med vèelí 4 pol.lž. mléko 1 káv.lž. jedlá soda
1 celé vejce 0,450kg hladká mouka
Prac.postup: Všechny suroviny kromì mouky smíchat a šlehat v páøe do pìny cca 10-15 min. Pøidat mouku a vypracovat na vále tìsto, které se nechá odpoèinout cca 30 min. Potom rozdìlit na 4 èásti, každou rozválet do kulatého tvaru a upéci.
Náplò: 0,25 l mléko 2-3 pol.lž. hrubá mouka 0,200kg máslo 0,200kg cukr mouèka
Prac.postup: Máslo s cukrem utøít do pìny. Mléko svaøit, pøidat mouku rozmíchanou v trošce mléka a uvaøit hustší kaši. Potom za stálého mí- chání nechat vychladnout a pøidávat po troškách do pìny s másla a cukru. Vyšlehat v krém.
Vzniklým krémem slepíme všechny 4 upeèené medové placky. Spodní mùžeme ještì pøedtím potøít marmeládou. Medovník je lépe nechat 1-2 dny odležet v chladu.
|
|
Vytisknuto dne 06.12.2024 ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) Konec �l�nku |