�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Medovník

Autor: Petr Haase
Datum vyd�n�: 21.07.2011
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1588

Všechny suroviny kromì mouky
smíchat a šlehat v páøe do pìny cca 10-15 min.Pøidat mouku a vypracovat na vále tìsto, které se
nechá odpoèinout cca 30 min. Potom rozdìlit na 4
èásti, každou rozválet do kulatého tvaru a upéci.


fiogf49gjkf0d

 

Tìsto:
0,050kg tuk (Hera, Perla)
0,150kg cukr mouèka
2 pol.lž. med vèelí
4 pol.lž. mléko
1 káv.lž. jedlá soda

1 celé vejce
0,450kg hladká mouka

Prac.postup:
Všechny suroviny kromì mouky
smíchat a šlehat v páøe do pìny cca 10-15 min.
Pøidat mouku a vypracovat na vále tìsto, které se
nechá odpoèinout cca 30 min. Potom rozdìlit na 4
èásti, každou rozválet do kulatého tvaru a upéci.

Náplò:
0,25 l mléko
2-3 pol.lž. hrubá mouka
0,200kg máslo
0,200kg cukr mouèka

Prac.postup:
Máslo s cukrem utøít do pìny.
Mléko svaøit, pøidat mouku rozmíchanou v trošce
mléka a uvaøit hustší kaši. Potom za stálého mí-
chání nechat vychladnout a pøidávat po troškách
do pìny s másla a cukru. Vyšlehat v krém.

Vzniklým krémem slepíme všechny 4 upeèené medové placky. Spodní mùžeme ještì pøedtím potøít marmeládou. Medovník je lépe nechat 1-2 dny odležet v chladu.


Vytisknuto dne 06.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku