�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


eck velikonon chlb

Autor: red.
Datum vyd�n�: 19.04.2011
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1552

Na troe msla zpnme jarn cibulku a zalijeme ji kuecm vvarem. Uvedeme do varu a pidme 2/3 hrku, mslo, Martini, sl a pep. Krtce povame a pak zklad polvky rozmixujeme.

fiogf49gjkf0d

Suroviny   

1 kg mouky
60 g drod
5 vajec vaench na tvrdo (obarvench a ponechanch ve skopce)
1/8 l mlka (vlanho)
1/4 l vody (vlan)
50 g cukru
kra z 1 pomerane
sl
1 loutek
olej na peen
200 g sezamovch zrnek
sezam ( na posyp)

Pprava

Drod, mlko a cukr rozmchme a nechme asi 10 minut odleet.
Prosijime 125 g mouky a tento kvsek nechme uloen v teplm prosted pes noc.
Pomaeme plech olejem na peen a posype v hojn dvce sezamem.
Zbylou mouku  prosijeme do msy.
Kvsek, sl, pomeranovou kru pozvolna pidvme do vody.
Tsto hnteme po dobu 10 minut.
2/3 tsta vlome do 5 cm vysok kruhov formy a vlome na plech.
Ze zbytku tsta vytvome 2 tenk roliky v dlce obvodu formy, vyvlme v sezamu a polome na tstovou hmotu ve form. Pevn pitlame.
Vejce vtlame na vku do tsta. Hmotu poteme loutkem a posypeme sezamem. Zakryjeme textili a nechme 3 hodiny kynout.
V pedeht troub pi 200 C na spodn eti peeme asi 50 minut.

Doplnk

Zpsobu vloen vajec je cel varianta. Meme ukrojit pici chleba a vloit oloupan rozplen vejce. i si zvolme sami jejich poet a pohu uloen atd.


Vytisknuto dne 24.07.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku