�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Moravsk pohr - v dortov tvorb / -2.

Autor: Ji ez z Vtrnku
Datum vyd�n�: 29.03.2011
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1537

Sout m rozmanitou klu svho podobenstv, v n se jedn se o zleitost komplexn spjatou s cukrskou tvorbou a lze se zmnit o hygien, chuti, vni, degustace, zpracovn, originalit nmtu a mnohch dalch faktor.

fiogf49gjkf0d



  
                                   4. msta -Veronika Snopkov - Krom

Moravsk pohr majc ve sv obsahov nplni tvorbu slavnostnho vrobku, potamo dortov zpodobnn, zhotoven dezert a dekoranho vrobku, vypadal ve vsledkov listin nsledujcm zpsobem.
 
  1. - Kosikov Jana  -  Brno   - 281
  2. - Kroupov Monika  - Bzenec  - 276
  3. - Hokov Elika  - Frentt p.R. - 237
  4. - Snopkov Veronika - Krom  - 211
  5. - Urban Daniel  - Bratislava  - 196
  6. - Samotnov Alena - Te   - 189
  7. - Trvnkov Barbora - U.Hradit  - 178
  8. - Popelysz Anastasiya - Praha   - 154
  9. - Banyiov Erika  - Nitra   - 140
10. - Ivnkov Barbora  - Frdek-Mstek - 129

Zlat  ocenn  - Brno, Bzenec
Stbrn   - Frentt p.R., Krom
Brozov   - Bratislava, Te, U.Hradit, Praha, Nitra, Frdek - Mstek

  
                                        5. msto Urban Daniel - Bratislava

editel podajc koly letonho ronku Moravskho pohru Ladislav ern a zrove i editel soute, rozebr nyn zmr svho vroku mn znamen vce,  ji zmnnm v minulm dlu reporte z cukrsk soute tm, e pro podn devtho ronku dolo k rozhodnut vybrat pouze destku nejspnjch tm se zmrem naven celkov kvality soute.
Pozvn dvou slovenskch kol oznaileditel za pokraovn ji dlouhodob tradice esko - slovensk sounleitosti v oblasti kolstv tohoto druhu.
Organizan tm brnnsk Charbulky dospl ke svmu rozhodnut v podob vytaen karty priority kvality ped personln kvantitou, kdy, podle slov editele soute, nebylo poadatelskm zmrem  sout drobit do nuanc mn kvalitnch poin, kter by tak mohly ponit celkov obraz pehldky vysok rovn spjatch se sout Moravsk pohr, kter ptm rokem uzave ji jej desetiletou spnou tradici.

Pedsedkyn  hodnotitelsk komise byla Radka ermkov, proslul svm opakovanm vtzstvm z GastroHradce. Tedy dal nvum v Moravskm pohru, kdy komisask taktovka zmnila svho majitele.
Co rozhodlo o umstn na nejvych stupnch vtz, odpovd pedsedkyn komise nsledovn:
"Cukrsk sout a jej hodnocen m rozmanitou klu svho podobenstv majc monost nastdn znan bodov sbrky. Jedn se o zleitost komplexn spjatou s cukrskou tvorbou a lze se zmnit o hygien, chuti, vni, degustace, zpracovn, originalit nmtu a mnohch dalch faktor. Z cel ady hodnotch prvk vynvala nad ostatn pedevm chu, kter mla i nejvt bodov pdl, kde jednotliv soutc hodn zskvaly i naopak. A prv v celkovm bodovm souhrnu se jednalo o jednotliv umstn na jejich soutu vystupovaly jednotliv soutc na vtzn stupn a nsledn poad. Pedsedkyn ermkov  spatuje pozitivum leton soute v ucelenosti jednotlivch vrobk spovajc ve vrazov harmonii, kdy tento vrazn trend letonho ronku nalz v dc trenrsk prci se svmi svenkynmi, kdy na vkonnostnm nrstu mla i svj podl vzstajc schopnost optimlnho vyuvn pednost novch surovin, kter soutc dokzaly ve velkm rozsahu vyut."

  
                                              Samotnov Alena - Teb

- pokraovn -


Vytisknuto dne 19.05.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku