�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Palaèinkový dort |
Autor: Libuše Bažantová Datum vyd�n�: 13.03.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=151 |
Vejce rozšleháme s mlékem a solí. Po èástech pøidáváme mouku a vymícháme hladké tìsto, které necháme chvíli odpoèinout. |
INGREDIENCE: 300 ml mléka 2 vejce 150 g polohrubé mouky špetka soli tuk na peèení Náplò: 2 ks polotuèného tvarohu 2 vejce vanilkový cukr 150 ml mléka 3 lžíce cukru po 150 g mražených malin, borùvek a èerveného rybízu POSTUP PØÍPRAVY: Vejce rozšleháme s mlékem a solí. Po èástech pøidáváme mouku a vymícháme hladké tìsto, které necháme chvíli odpoèinout. V pánvi rozehøejeme tuk. Nabìraèkou postupnì naléváme tìsto a upeèeme pìt silnìjších palaèinek. Na náplò utøeme tvaroh a mlékem, pøidáme cukr, vanilkový cukr a žloutky. Rozmixujeme dohladka. Upeèené palaèinky potøeme tvarohovou náplní, poklademe malinami, borùvkami a rybízem a postupnì pøidáváme jednu za druhou do dortové formy. Z bílkù ušleháme tuhý sníh, který navrstvíme na poslední palaèinku a ozdobíme. Naplnìnou dortovou formu vložíme do pøedehøáté trouby (elektrický sporák 200 °C/plyn |
Vytisknuto dne 06.12.2024 ze serveru |