�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Javanais

Autor: Marmiton
Datum vyd�n�: 13.11.2009
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1310

Voda do npln se sva s cukrem na 118C (na siln let). loutky a cel vejce se prolehne, k tomu se pid vychladl cukrov rozvar a za postupnho pidvn zmklho msla se vyleh krm. Pee se cca 8 minut pi 220C do zlatava.

fiogf49gjkf0d

Tsto: 8 blk, 30 g krupicovho cukru, 75 g marcipnu, 30 g mouky (asi hladk), 370 g smsi strouhanch mandl a kr. cukru (pl na pl).
Npl: 1 dl vody, 400 g krupicovho cukru, 2 loutky, 1 vejce cel, 500 g zmklho msla, siln kva na ochucen
Poleva (fakultativn): okoldov ganache
7 blk s cukrem se vyleh do pevnho snhu. Zbyl blek se spracuje s marcipnem. Prosit mouka se smch se sms mandl a cukru a lehce se spoj s vylehanmi blky a nakonec i s marcipnovou hmotou. Tsto se opatrn rozete na plech vyloen peicm paprem. Pee se cca 8 minut pi 220 C do zlatava, nech se vychladnout a a pak se sloupne papr na peen.

Voda do npln se sva s cukrem na 118C (na siln let). loutky a cel vejce se prolehne, k tomu se pid vychladl cukrov rozvar a za postupnho pidvn zmklho msla se vyleh krm. Ten se d na 10 minut do chladniky a pot se pid trochu siln kvy na ochucen.
Korpus se naee na kousky stejn velikosti, spoj se krmem a t vrchn dl se krmem pote. Dokon se pothnutm okoldovou ganache.

Ganache: 2,5 dl smetany se d vait s nlamanou okoldou (300 g, hok, mln, bl - dle chuti). Nech se chladnout, do chladnouc smsi se jet pid 80 g msla.

Jet je pod receptem pipomnka, e ve skutenosti t npln sta mn (dajn 300 g msla a 250 g cukru). Jak jsem psala, j to teprve zkusm. Takhle to vypad, e je to moc dobr :-)

 - Peloila Gbina -


Vytisknuto dne 24.05.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku