�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


okoldov polotovary / - 2.

Autor: Alena Plpnov
Datum vyd�n�: 03.11.2009
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1304

Vrobnm postup je velmi jednoduch, spovajc v dokonalm promchn vech surovin (kakaov mslo pedem rozpustme).
Pro vrobu kvalitn hmoty je dleit, aby ml cukr co nejjemnj granulaci.

fiogf49gjkf0d

Modelovac hmota

Cukr mouka - pudr - 0,500 kg, Fondnov hmota zkladn - 0,150 kg, Kakaov mslo - 0,120 kg, Mandlov olej - nkolik kapek
Tento druh modelovac hmoty m velmi podobn vlastnosti modelovac hmot s mandlemi, tj. pedevm jej velmi dobrou plastinost a blou barvu. Lze ji s spchem pout k vrob rznch kvt, figurek i jako vpl do dezert.

Vrobnm postup je velmi jednoduch, spovajc v dokonalm promchn vech surovin (kakaov mslo pedem rozpustme).
Pro vrobu kvalitn hmoty je dleit, aby ml cukr co nejjemnj granulaci.
Vyroben polotovar meme ihned zpracovvat nebo dobe zabalen krtkodob skladovat.

Dortov lehan hmota s grankem

Cukr krupice - 1,000 kg, Blky tekut - 1,400 kg, loutky - 0.700 kg, Penin mouka hladk - 1,000 kg, Penin mouka polohrub - 0,700 kg, Olej - 0,400 kg, Granko - 0,200 kg
Sprvn vyroben hmota je vln a provit. Na ezu je zajmav zbarven - vlivem pouitho granka.
10 ks hotovch korpus o prmru 230 mm 450 gram.

Blky vylehme z 2/3 cukru krupice v pevn snh. loutky vylehme se zbylm cukrem a krtce zalehme olej.
Mouky prosejeme a zlehka promchme s grankem. Nejprve zamchme ob vylehan hmoty a pak zamchme sypkou sms tak, aby nedolo k velkmu snen objemu hmoty. Rozdlme do tvotek a ihned peeme. Po vychladnut dohotovujeme korpusy plnnm rznmi zpsoby nap. pouitm lehakovch npln, krmy.

 


Vytisknuto dne 24.05.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku