�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Dezert pohádka

Autor: ISŠ Frenštát p. R.
Datum vyd�n�: 08.09.2009
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1269

Sachrova hmota (plát) - Žloutky šleháme za postupného pøidávání oleje. Bílky s cukrem vyšleháme v pevný sníh. Obì hmoty spojíme a zamícháme mouku s kakaem. Hmotu roztíráme na papír 30x20 cm.

fiogf49gjkf0d
ISŠ Frenštát p. Radhoštìm bude 22. - 23. 10 2009 organizátorem 2. regionálního kola soutìže Gastro Junior. Pøedkládáme archivní zábìr a recept z ukázky oslavy 100. výroèí založení školy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Sachrova hmota - korpus                Surovina na krém:
Suroviny:                                             máslo            0,100 kg
bílky tekuté     0,200 kg                  kakao            0,050 kg
žloutky tekuté  0,100 kg
cukr krupice     0,100 kg                  Suroviny na náplò
mouka hladká   0,120 kg                   máslo            0,100 kg
kakao             0,060 kg                   cukr mouèka   0,250 kg
olej                0,060 kg                   rum               0,100 kg
                                                   èok. poleva     0,400 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

Technologický postup:

Sachrova hmota (plát) - Žloutky šleháme za postupného pøidávání oleje. Bílky s cukrem vyšleháme v pevný sníh. Obì hmoty spojíme a zamícháme mouku s kakaem. Hmotu roztíráme na papír 30x20 cm. Plát peèeme pøi teplotì 220 °C. Na upeèený plát naneseme vyšlehaný krém. Na krém naneseme náplò, kterou si pøipravíme vyšleháním másla s mouèným cukrem, pøidáním mletých oøechù a rumu. Po ztuhnutí vypichujeme koleèka a potahujeme v èokoládové polevì.

 


Vytisknuto dne 10.10.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku