�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Florentinky a maroknky |
Autor: Tonti + Veverka Datum vyd�n�: 26.08.2009 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1261 |
Cukr, med a smetanu svame na 125 C. Pidme mslo, na jemno nakrjenou pomeranovou kru a mandle. Ve promchme. Vzniklou hmotu navlhenmi prsty tvarujeme do tvaru placiek na silikonovm nebo teflonovm plechu jako maroknky. |
By mezi maronknkami je vizuln pbuznost, jedn se o jin druh cukrsk poivatiny. Maroknky a florentinky jsou nejenom chutnm, ale i vtanm zbom mnoha cukrren, Nezbytnost pi vrob je sprvn obsad medu, kter zajiuje jejich pjemnou chu na jazyku a tanost. FLORENTINKY
MAROKNKY Suroviny * 300 ml smetany ke lehn Postup Ve dme do jednoho hrnce, dobe promchme a do varu a pot p odstavme. Po vychladnut dlme likou mal hromdky, kter likou trochu uplcme na /plech/pec papr a peeme pomalu a do zlatova. Po zchladnut lijeme maroknky okoldou. V rmci monost je vhodn jejich del uleen. |
Vytisknuto dne 13.10.2024 ze serveru |