�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Palainkov dort

Autor: Jrgen Lebelt
Datum vyd�n�: 24.08.2009
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1257

Dortu ihned po upeen pevrtme na dortov plato, lehce posypeme cukrem a jet teplou servrujeme. Palinkov dort je mon servrovat i v chladnm stavu, kdy jeho chu ni teplotou nedozn chuov jmy.

fiogf49gjkf0d

Palainkov tsto
3/8 mlka
sl
1 PL cukru
3 vejce
2 loutky
300 g hladk mouky
1 balek prku do peen
1/8 smetany
3 PL oleje

Peen

mslo

Plnn

3/8 mlka
120 g cukru
400 nastrouhanch oech
100 g pikot (rozdrobench)
2 PL Tuzemku

Posyp
Cukr mouka

Postup
Mlko se sol, cukrem, vejci a loutkem vlome do msy a dobe promsme.
Promchme mouku s prkem na peen, prosejeme pes sto,  a snhovou metlou vylehme do hust konzistence. Vmchme smetanu a olej.
Na pnvi rozehejeme olej a pidme kousek msla asi o velikosti lskovho oechu. Do pnve vlome asi 1/6 obsahu palainkovho tsta a oboustrann vypeeme.
Teplota peen: 160 C
Doba peen asi: 4 minuty
Tento postup opakujeme 5x.

Suroviny pro plnn vlome do msy podle poad udanho v nvodu a dobe promsme.
Jednu palainku vlome do vymazan kruhov formy o prmru 24 cm a vlome na ni asi 1/5 plnc hmoty.
Tento postup opakujeme a do vyprzdnn palainek a plnc hmoty. Posledn palainkou toto vrstven ukonme.
Pec teplota
Proud: pedeht a peen pi 160 C
Plyn: pedeht a  a peen na stupni 2
Doba peen: cca 25 minut
Dort ihned po upeen pevrtme na dortov plato, lehce posypeme cukrem a jet teplou servrujeme. Palinkov dort je mon servrovat i v chladnm stavu, kdy jeho chu ni teplotou nedozn chuov jmy.


Vytisknuto dne 22.05.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku