�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Nízkokalorické angreštové mandlové øezy |
Autor: Libuše Bažantová Datum vyd�n�: 23.07.2003 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=123 |
V míse smícháme mouku a sušené droždí. Pøimícháme 100 g cukru, sùl, mléko a 75 g tekutého másla. Vypracujeme hladké vláèné tìsto. |
400 g hladké nebo polohrubé mouky 1 balení sušeného droždí 175 g cukru špetka soli 2 vejce 100 ml mléka 150 g másla po 500 g zeleného a èerveného angreštu 50 g kostkového cukru 100 g mandlových lupínkù POSTUP PØÍPRAVY: V míse smícháme mouku a sušené droždí. Pøimícháme 100 g cukru, sùl, mléko a 75 g tekutého másla. Vypracujeme hladké vláèné tìsto. Pøikryté je dáme na teplé místo na 30 minut kynout. Troubu pøedehøejeme na 200 °C. Angrešt oèistíme, omyjeme a dáme okapat. Z vykynutého tìsta vyválíme na pomouèeném vále plát a pøeneseme ho na plech vyložený papírem na peèení. Utvoøíme zvýšené okraje koláèe. Na koláè rozdìlíme angrešt a posypeme ho nahrubo drceným kostkovým cukrem. Zbývající drcený cukr smícháme s mandlovými lupínky a koláè znovu posypeme. Rozpustíme 75 g másla a koláè stejnomìrnì pokapeme. Peèeme zhruba 30 min. | INGREDIENCE:
Vytisknuto dne 10.10.2024 ze serveru |