�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Recept na domc vrobu uu

Autor: Tom Sedlek
Datum vyd�n�: 14.05.2009
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1227

Smchejte elatinu se 1dcl studen vody, nechte asi 15 minut odstt.
Do hrnce dejte cukr psek, glukzu(kukuin sirup), sl a 1 dcl vody, promchejte a na slabm teple nechte oht, dokud se cukr nerozpust.

fiogf49gjkf0d

 

 

2 1/2 polvkov lce elatiny bez pchuti
1 1/2 lku pskovho cukru
1 lek kukuinho sirupu (glukza)
petka soli
2 polvkov lice vanilkovho extraktu
voda, cukr mouka

1 LEK = 250 ml

Smchejte elatinu se 1dcl studen vody, nechte asi 15 minut odstt.
Do hrnce dejte cukr psek, glukzu(kukuin sirup), sl a 1 dcl vody, promchejte a na slabm teple nechte oht, dokud se cukr nerozpust. Krystaly cukru ze stran hrnce smyjete mokrm ttekem. Zvyte teplotu na maximum a hldejte teplotu smsi - v okamiku, kdy doshne 118 stup celsia (tuhne), ihned odstrate z tepla.

Pi pouit runho mixru na pomalou rychlost velmi pomalu a opatrn vlijte uvaenou sms do pipraven elatiny. Zrychlete lehn na maximum, asi 10 minut, sms se stane blou a tuhou, nabude 3x na objemu. Dobe vmixujte vanilkov extrakt (nen nutn).
Bohat posypte plech s vym okrajem nebo nejlpe sklennou ndobu moukovm cukrem - uveden mnostv je na cca 20x30cm velikost.
Do pipraven ndoby vlijte umchanou hmotu, nechte nepikryt odstt - vyschnout pes noc.
Potom sta nakrjet.
Pokud budete pidvat barvivo, sta nkolik kapek pi lehn smsi.


Vytisknuto dne 22.05.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku