�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
okolda v zornm poli vdeckho oka |
Autor: Oknavesmru.cz Datum vyd�n�: 05.05.2009 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1222 |
Pedstavte si kousek okoldy. Jeho chu takovou jakou mte nejradj. Hok okolda, mln okolda, bl okolda. Mlo kdo doke odolat tomuto fenomnu znmmu ji Aztkm. M-li vak chutnat, mus se jednat o excelentn kuchaskou zleitost. |
Pedstavte si kousek okoldy. Jeho chu takovou jakou mte nejradj. Hok okolda, mln okolda, bl okolda. Mlo kdo doke odolat tomuto fenomnu znmmu ji Aztkm. M-li vak chutnat, mus se jednat o excelentn kuchaskou zleitost. Avak ve vrob okoldy vz vce vdy n si dokeme pedstavit Hok okolda obsahuje 31 38% kakaovho msla, 16 32% kakaovho prku a 30 50% cukru. Piem fyzikln vlastnosti okoldy ovlivuje pedevm kakaov mslo. M vysok stupe krystalizace a bhem vrobnho procesu krystalizuje v esti rznch formch. Jednm z dleitch proces je temperovn, pi kterm specifickm zahvnm a ochlazovnm donutme kakaov mslo zkrystalizovat do jedn z nejstabilnjch forem. Nikoliv vak do t nejlep - nejstabilnj. Svj vsledek maj zskan poznatky ji i na prmysl. Nejvt evropsk okoldov spolenosti ji ohlsili zmnu programu v souvislosti s vsledky vzkumu okoldy na synchrotronu. Meme se tak tit na lep okoldu? ---------------------------------------------- |
Vytisknuto dne 08.10.2024 ze serveru |