�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Peivo

Autor: Libue Baantov
Datum vyd�n�: 11.06.2008
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1104

Oddlme loutky od blk. Zmkl tuk dobe vylehme, postupn pidme polovinu cukru se loutky a uteme do pny. Za stlho ten vmchme stdav po lcch mouku a mlko. Z blk ulehme tuh snh do kterho zalehme lci cukru .

fiogf49gjkf0d

SKOICOV BBOVKA

INGREDIENCE
300 g polohrub mouky
200 g cukru
150 g tuku (Hera)
4 vejce
4 lce mlka
1 vanilkov cukr
3 liky skoice
kra z 1 citronu
1/2 sku prku do peiva
moukov cukr na ozdoben
tuk a strouhanka na formu

POSTUP PPRAVY
Oddlme loutky od blk. Zmkl tuk dobe vylehme, postupn pidme polovinu cukru se loutky a uteme do pny. Za stlho ten vmchme stdav po lcch mouku a mlko. Z blk ulehme tuh snh, do kterho zalehme lci cukru z odvenho mnostv a lehce vmchme do utenho tsta. Nakonec pidme prek do peiva dobe rozmchan v hrstce mouky, vanilkov cukr a nastrouhanou citrnovou kru. Asi do tetiny ve uvedenho tsta zamchme skoici. Bbovkovou formu vymaeme tukem, vysypeme strouhankou a stdav naplnme blm a skoicovm tstem. Peeme zvolna v troub vyht na 180C . Upeenou bbovku po krtkm zchladnut vyklopme na drtnou podloku. Nakonec ji posypeme moukovm cukrem, nakrjme na dlky a podvme s ananasovm kompotem ozdobenou lstkem meduky. Bbovku nechme dn vychladnout a teprve potom ji rozkrjme, aby se nesrazila.

 

MAKOVEC

INGREDIENCE
300 g hladk mouky
150 g pskovho cukru
balek prku do peiva
150 g mletho mku
lika citrnov kry
2,5 dl studenho mlka
okoldov poleva
mandlov lupnky

POSTUP PPRAVY
Mouku promchme se vemi psadami a zadlme mlkem v tsto, kter rozeteme do vymatn dortov nebo bbovkov formy. V mrnj troub upeeme. Vychladl makovec pelijeme okoldovou polevou a posypeme mandlovmi lupnky.

TVARONK

INGREDIENCE
500 g tvarohu
250g polohrub mouky
150 g hery
2 vejce
prek do peiva
olej
cukr
mlko
vanilkov pudink

POSTUP PPRAVY
Na vl prosejeme mouku, rozkrjme heru, pidme vejce a 1/2 prku do peiva. Uhnteme tsto a oblome jm dno a stny olejem vymatnho pekku. V mixru umchme tvaroh s mlkem, 1 vejcem, 1/2 lkem oleje, vanilkovm pudinkem a cukrem. Sms nalijeme do tstem vyloenho pekku a v mrn vyht troub peeme asi 45 minut.


Vytisknuto dne 28.02.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku