�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Velikonon chlb

Autor:
Datum vyd�n�: 17.03.2008
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1070

Rozinky smchme s rumem a nechme 20 minut psobit. Do msy vsypeme mouku a uprosted vytvome prohlube. Do n vlome rozdroben drod a za pidn vlanho mlka a trochy mouky promchvme.

fiogf49gjkf0d

Suroviny

500 g mouky polohrub
30 g drod
¼ l mlka, polotun
100 g msla
50 g cukr krupice
1 vejce
sl
nastrouhan citronov kra
100 g mletch oech nebo mandl
100 g  citrontu
300 g rozinek
3 PL tuzemku

Ozdoba
50 g msla
50 g cukru

Postup

Rozinky smchme s rumem a nechme 20 minut psobit. Do msy vsypeme mouku a uprosted vytvome prohlube. Do n vlome rozdroben drod a za pidn vlanho mlka a trochy mouky promchvme. Nsledn nechme 15 minut v teplejm prosted odpoinout.
Rozpustme mslo a s cukrem, vejcem, sol, citronovou krou,  citrontem a rozinkami smsme s odpoinutou sms. Ve ulehme do podoby tsta, kter pak nechme znovu odpoinout do doby ne zdvojnsob svj objem.
Pak tsto opatrn prohnteme.

Varianta A) Vytvome bochnk a vlome na plech vyloen paprem na peen. Nechme opt 15 minut odpoinout. Bochnk nazneme kovm zpsobem (v piblin podobnch ezech viz. obrzek).

Varianta B) po druhm prohnten nechme tsto 15 minut odpoinout a vlome do vymazan formy.

Peeme (pi variant A i B) pi teplot 220 C 40 60 minut.

Tepl velikonon chlb poteme rozputnm mslem a posypeme prkovm cukrem.

 


Vytisknuto dne 24.07.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku