�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Vnon recept - Oechov ovlek

Autor:
Datum vyd�n�: 16.12.2007
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1005

Olej, mslo (mkk), pivo, skoici, hebek, kru, a mletho cukru vlome do msy a dobe promchme. Pidme trochu mouky, natron, prek do peiva, sl a promchme.

fiogf49gjkf0d

Suroviny
3 kvov hrnky olivovho oleje (dle jen hrnek)
1 hrnek msla
2 hrnky piva
1 PL skoice
1 PL hebku (mletho)
1 pomeranov kra (nastrouhan)
2 hrnky cukru mletho
2 kg mouky polohrub
1 PL natronu ((hydroxid sodn)
1 PL prku do peiva
2 L soli
500 g sekanch vlaskch oech
----------------------------------
3 hrnky cukru krupice
3 hrnky medu
2 hrnky vody

Postup
Olej, mslo (mkk), pivo, skoici, hebek, kru,  a mletho cukru vlome do msy a dobe promchme.   Pidme trochu mouky, natron, prek do peiva,  sl a promchme.
Postupn vsypvme zbytek mouky a zpracovvme a do vytvoen  pevnho tsta.
Peneseme st tsta na vl, rozvlme do rozmru (asi) dlan o sle asi 1 -1.5 cm, polome vrstvu oech (necel 1 cm) a tsto vytvarujeme do tvaru ovlku (viz obr.)
Peeme v pedeht troub na 180 C asi 30 minut.

Sirup
Cukr (krupice), med a vodu nechme v hrnci povait do doby,  ne se med stane tekut.
Vechny ovlky vlome na plech a polijeme horkm sirupem, tak aby byl polit cel obvod vech ovlk. Pot ovlky rovnomrn posypeme zbylmi oechy. Ped dal manipulac nechme zcela zchladnout.


Vytisknuto dne 18.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku