�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Vanilkové rohlíèky á la Vídeò |
Autor: Datum vyd�n�: 05.12.2007 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=997 |
Vanilkové rohlíèky náleží k tradiènímu vánoènímu peèivu, které umí zhotovit každá hospodyòka. Pro tentokrát jsme pro vás pøipravili recept ze samotné noblesní Vídnì. Vzhledem k tomu, že dlouhodobé vzájemné soužití v dunajské monarchii. |
Recept pro 80 rohlíèkù Kuchaøské vánoèní recepty naleznete na našem dalším portálu www.GastroNews.cz Kuchaøské recepty naleznete na našem dalším portálu www.GastroNews.cz 50 g rozemletých mandlí 50 g rozemletých lískových oøechù 300 g hladké mouky hrstka soli 200 g másla 2 žloutky 5 balíèkù vanilinového cukru (na posyp) 1/2 šálku práškového cukru Pøíprava ![]() Máselnou smìs s mandlemi, oøíšky, cukrem a solí pøidáme do mouky. Uhnìteme tìsto, zabalíme do fólie a necháme alespoò 2 hodiny odstát (nejlepší je ovšem celou noc) v lednièce. Potom utvoøíme z tìstové hmoty rolièku (asi o prùmìru 10-12 mm), nakrájíme na stejnì dlouhé kousky (asi 5-7 cm) a z nich tvoøíme rohlíèky. V pøíslušném množství je pak naskládáme na plech, který vyplníme papírem na peèení a v pøedehøáté troubì peèeme pøi teplotì 160 °C na støedním patøe do zlaté barvy (asi 10 minut). Rohlíèky ještì teplé posypáváme vanilinovým cukrem. Pro zlepšení pùsobnosti aromatu se do cukøenky s cukrem vkládá vanilková tyèinka jeden den pøed sypáním. Tu upravíme tak, že její konce podélnì naøízneme, aby vanilkový aromat lépe pronikal na povrch. |
Vytisknuto dne 16.06.2025 ze serveru |