Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


Velikonoční beránci

Autor:
Datum vydání: 3.4.2007
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=965

Po upečení a zchladnutí převrácením formy beránka vyklepneme.
Necháme vychladnout, posypeme práškovým cukrem nebo potáhneme vanilkovým Mohrenglanzem.

fiogf49gjkf0d

9 ks (velcí) popř. 24 ks (malí)

2 000 g Sand-frisch & locker
   900 g vajec
   900 g tuku na pečení nebo másla
    
vše mícháme v hnětači 2-3 minuty na střední rychlost

- Formy vymažeme a jemně vymoučíme
- Velká forma:   9 ks á 400 g
- Malá forma:      24 ks á 150 g  
- Teplota pečení   200 -180 °C 

Doba pečení

Velká forma - cca 45 minut
Malá forma  - cca 35 minut

Po upečení a zchladnutí převrácením formy beránka vyklepneme.
Necháme vychladnout, posypeme práškovým cukrem nebo potáhneme vanilkovým Mohrenglanzem

Směsi uvedené v receptuře nakoupíte u firmy FIALA - Praha s.r.o. www.ingfiala.cz


Vytisknuto dne 21.10.2020 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku