�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Gastro Junior 2007 - Nowaco Cap

Autor: AKC ÈR
Datum vyd�n�: 12.02.2007
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=932

13. roèník soutìže mladých odborníkù v oblasti gastronomie
NÁRODNÍ SOUTÌŽ S MEZINÁRODNÍ ÚÈASTÍ
Soutìž se koná pod záštitou primátora Statutárního mìsta Brna
a je doprovodným programem mezinárodního veletrhu gastronomie, hotelových služeb...

fiogf49gjkf0d

13. roèník soutìže mladých odborníkù v oblasti gastronomie
NÁRODNÍ SOUTÌŽ S MEZINÁRODNÍ ÚÈASTÍ
Soutìž se koná pod záštitou primátora Statutárního mìsta Brna
a je doprovodným programem mezinárodního veletrhu gastronomie, hotelových služeb a veøejného stravování G+H

POØADATELÉ:  
Asociace kuchaøù a cukráøù ÈR poboèka Brno 
Veletrhy Brno, a. s. 

ORGANIZÁTOR:
Støední škola potravináøská a služeb, Charbulova 106

ODBORNÍ GARANTI: 
Asociace kuchaøù a cukráøù Èeské republiky
Asociace èíšníkù Èeské republiky

HLAVNÍ SPONZOR: NOWACO, spol. s r. o.

SOUTÌŽNÍ OBORY: 
kuchaø – kuchaøka
cukráø – cukráøka
èíšník – servírka

SOUTÌŽ JE URÈENA:  Pro studenty støedních škol s gastronomickým zamìøením do vìku 21 let. Soutìž je pojata jako pódiová

MÍSTO KONÁNÍ:  Brno-Výstavištì, pavilon „C“

TERMÍN SOUTÌŽE:  27. –  29. bøezna 2007 


Hodnotitelské komise budou složené z pøedních odborníkù v gastronomii, èlenù Asociace kuchaøù a cukráøù ÈR a Asociace èíšníkù ÈR.

Všichni soutìžící obdrží diplomy podle poètu získaných bodù (zlaté, støíbrné, bronzové ocenìní, pøípadnì èestná uznání), zlaté, støíbrné a bronzové medaile.
Vítìzové na 1. – 3. místì obdrží poháry,  diplomy za umístìní a vìcné ceny.

S o u t ì ž n í   ú k o l y

OBOR KUCHAØ-KUCHAØKA
Pøíprava 4 porcí moderního teplého pokrmu s pøílohou v èasovém limitu 45 minut. Pokrm je souèástí tøíchodového restauraèního menu a má charakter èeské kuchynì. Základní myšlenka soutìžního úkolu je pøipravit moderní soutìžní pokrm èeské kuchynì s vhodnou tìžkou pøílohou z luštìnin nebo obilovin.
Základní surovinou je chlazená vykostìná vepøová peèenì od firmy NOWACO. Soutìžící musí dále použít minimálnì dvì suroviny ze spotøebního koše.

OBOR CUKRÁØ-CUKRÁØKA
Pøíprava 4 porcí moderního teplého nebo studeného mouèníku v èasovém limitu 45 minut.. Mouèník je souèástí tøíchodového restauraèního menu.
Povinnou surovinou jsou švestková povidla od firmy NOWACO. Soutìžící musí dále použít minimálnì dvì suroviny ze spotøebního koše.
 
OBOR ÈÍŠNÍK-SERVÍRKA
Pøíprava a servis fondue pro 2 osoby s použitím minimálnì 2 druhù ovoce a doplnìní servisem vhodného nápoje v návaznosti na zvolené fondue. Jeden druh pøíslušného ovoce – povinná úprava pøed zraky hosta.
Èasový limit – 20 minut pøíprava a 20 minut vlastní úkol vèetnì servisu nápoje.
Pøi vykonávání soutìžního úkolu – bìžný rozhovor s hostem v jazyce anglickém, nìmeckém nebo ruském.

Slavnostní zahájení
Úterý 27. bøezna 2007 – Brno – Výstavištì, pavilon „C “ (èas bude upøesnìn)

Vlastní soutìž
Úterý 27. bøezna 2007   cca 12:00 – 19:00 hodin
Støeda 28. bøezna 2007   9:00 – 18:00 hodin
Ètvrtek 29. bøezna 2007   9:00 – 13:00 hodin
Místo konání: Brno – Výstavištì, pavilon „C“
 
Slavnostní vyhlášení výsledkù
Ètvrtek 29. bøezna 2007– v 16:30 hodin v Kongresovém sále Interhotelu Voronìž.

Propozice s pøesnými informacemi budou umístìny na stránkách Asociace èíšníkù Èeské republiky poslední týden v únoru 2007.


Vytisknuto dne 25.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku