Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


9. Mezinárodní KUCHAŘSKO - CUKRÁŘSKÉ SHOW

Autor: Jiří Řezáč z Větrníku
Datum vydání: 9.1.2007
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=914

Již 9. pokračování dozná v termínu 26. - 29 dubna letošního roku tradiční mezinárodní mistrovství v kuchařské a cukrářské soutěži pořádané kuchařským klubem Pittental/Hochwechsel, známé spíše pod názvem města Warth

fiogf49gjkf0d

"Tak chutná zprohýbaný svět" v Pittentalu / Dolním Rakousku

Již 9. pokračování dozná v termínu 26. - 29 dubna letošního roku tradiční mezinárodní mistrovství v kuchařské a cukrářské soutěži pořádané kuchařským klubem Pittental/Hochwechsel, známé spíše pod názvem města Warth.
Kromě rozsáhlé kuchařské soutěže v pěti kategoriích nabídne dolnorakouská soutěž i pohled na cukrářskou exhibici ve dvou kategoriích K6 a K7 včetně cukrářských doplňků při kuchařských pracích.

Kulinářské umělecké show bude mít navíc svou mezihru v dalších odvětvích mající spojitost se sladkým řemeslem, jako jsou produkce v kakaokresbě, čokoládových skulpturách, v marcipánové modeláži či ve výrobcích z nugátu nebo dragantu, které budou zařazeny v kategorii K9 Tento výčet uměleckých námětů není zdaleka konečným, neboť v soutěžně výstavním rezervoáru se nalézá další množina možností ztvárnění výtvarného náhledu prostřednictvím  různorodosti karameláže, slavnostních dortů popřípadě různých pečivových výrobků.

Ale ani zde není ještě repertoár umělecké tvorby ze strany dolnorakouských pořadatelů vyčerpán, neboť soutěž sestává z další kategorie K8 při  použití  více či méně tradičních surovin uplatňujících se v rozsáhlém kulinářském arzenálu. A těmi jsou tuk, led, slané pečivo včetně dekorativní tvorby z ovoce a zeleniny.

Zmíněné ryzí cukrářské kategore K6 - K7 se vyznačují následujícím zadáním

K6 
1 dezertová mísa pro 6-8 osob s monumentem
1 mísa jemného pečiva nebo 8 různorodých pralinek popř. Petit Fours pro 6 osob

K7
1 dezertová mísa pro 6 - 8 osob s monumentem
6 rozličných dezertů

Skutečnost, že svět rotuje kolem peněžní osy, měli na paměti i organizátoři při odměnách pro soutěžící, kdy namísto  věcných darů předají peněžní odměnu pro společného vítěze v kategoriích K6 - K7 v hodnotě € 500,-
V kategoriích K8 - K9 v tzv. kulinářské artistice bude nejlepší výtvor oceněn, opět pro celkového vítěze, hodnotou € 400,-.

Dalším akcí je soutěž "Nejpěkněji prostřený stůl", a to v kategorii

S1 - Stůl pro 4 - 6 osob se záměřením pro "Slavnostní příležitost", typu svatby, křtin apod.

S2 - Stůl pro 4-6 osob s námětem "Volné téma"

Pro celkového vítěze je vyčleněna odměna € 300,-

Soutěžním žolíkem v pořadatelském rukávu je mezinárodní mistrovství ve tvorbě ledových figur, hodnocené mezinárodní komisí a rozčleněné do kategorií
E1 - Jednolitý blok o rozměrech 80x55x25 v časovém limitu 60 minut
E2 - Dvojitý block 2x jednotlivý blok včasovém limitu 90 minut

Účastnické ceny:

Tým -   € 50,-
Jednotlivec- € 20,-
Studenti a abiturenti zdarma. U abiturentů je nutný doklad o termínu studia.

Bližší informace podá hlavní organizátor soutěže
Friedrich Reisenbauer a Otto Reisenbauer
Warth 179
A 2831 Warth
Rakousko

Tel: 0043 (0)2629/2114
       0043 (0)2629/2401
Mobil: 0043 (0) 6642533089
Fax: 0043 (0)2629(3691
E-mail: friedrich.reisenbauer@pva.sozvers.at

Informace o kuchařských disciplínách naleznete na našem dalším portálu www.GastroNews.cz


Vytisknuto dne 14.8.2020 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku